„Kontroll (film)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
lássunk el bizonyos betűket ékezetekkel
aNincs szerkesztési összefoglaló
(lássunk el bizonyos betűket ékezetekkel)
A '''Kontroll''' 2003-ban készült magyar nagyjátékfilm (színes, 35 mm).
 
A mintegy másfél órás alkotás a budapesti metró és a metróellenőrök világában játszódik. A rendező [[Antal Nimród]]ot - saját bevallásanyilatkozata szerint - elsősorban a Jó és Rossz küzdelme érdekli és érdekelte a film készítésekor.
 
==Idézetek a filmből==
* Amikor már évek óta úgy kelsz föl, hogy minden áldott nap, minden csatát meg kell nyerni. Mindig be kell bizonyítani, hogy te vagy a legjobb. Elkezdtem félni, hogy mi van, ha nem én vagyok a legjobb. Nem akartam félni.
 
 
* - Te, én most sokkal-sokkal fáradtabb vagyok annál, hogy elkezdjek itt lottózni.
-???
- Meg ...meghallják.
 
 
 
 
- Nem, ez teljesen tiszta. Minket mindenki utál.
 
 
* Tök jó a pulcsid, te kis béka!
 
 
* - Az a baj, hogy már megint nem volt semmi esélyünk. Lassan már olyanok leszünk, mint az első osztályú nyomozók, bazd meg.
- Szégyen és gyalázat, gyerekek, de én behugyoztam. El is megyek haza, a k...
 
 
*A kutyára soha ne mutass!
 
 
 
* Hogy tudod te lenyelni ezt a szart kora hajnalban? A telített zsírsav lerakódik az artériádban és...
 
 
* - Mi az a sínfutás? Hé, hallod, mondjad már, mi ez?
 
- Ki bazd meg, az első!
 
 
*Majd azt mondom nekik, hogy leszart a madár.
 
 
*Ha gondolod le is hugyozhatsz.
 
 
 
 
* A most következő filmalkotás fiatal művész munkája, akit szeretnék batáromnak tudni, bár nem régen ismerjük egymást. Mint azt hosszú beszélgetéseink alkalmával elmondta, őt a jó és a rossz küzdelme foglalkoztatja. Amit játékfilmjében ábrázol az fikció, fiktív föld alatti világ. Sem maga a helyszín, sem az ott történő események, sem az események szereplői nem köthetok a BKV-hoz, mert univerzális gondolatokat tükröznek. Sokan óvtak attól, hogy a budapesti metrót átengedjük a forgatásokhoz, féltek attól, hogy a filmben lejátszódó jelenetek és szereplők rossz fényt vetnek társaságunkra. Én ezt másként látom. Büszke vagyok arra, hogy egy első filmes rendező munkáját segítettük azzal, hogy a metró különleges atmoszférájú helyszíneit a művész rendelkezésére bocsátottuk. Meggyőződésem, hogy a nézők el tudnak vonatkoztatni a konkrét helyszínektől, és a szereplőket sem azonosítják a BKV ellenőreivel, hiszen a világ amelyben a cselekmény lejátszódik nyilvánvalóan szimbolikus.
 
==A filmről==
* A zenében is ez a közérthetoségközérthetűség volt a célom. Nagyon fontos a zene, de ne vigye el a filmet. Nagyszeru egybecsengés volt a NEOval való munka. Nem az én világom az elekronikus zene, de láttam egy NEO klipet és nagyon tetszett. VégsoVégső lépésként Mucsi Zoli hívta fel rájuk a figyelmemet, mondván, hogy van a feleségének egy unokaöccse, a Márk és oő a NEOban zenél, és nagyon ügyesek. Amikor leültünk és eloadtamelőadtam nekik lemezeket mutogatva, hogy mire is gondoltam, megragadott a szakmai felkészültségük és egyszeruségükegyszerűségük. Rögtön tudtam, hogy jó választás.
: Antal Nimród, a film rendezője [http://www.ffe.hu/bpfilm/standardhtml/kontrolls.html]
 

Navigációs menü