„Szent-Györgyi Albert” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a
a (Robot: következő hozzáadása: it, pl, ru, sl)
 
* Ha én még egyszer 75 éves lehetnék!
**::''(– Aa 90. születésnapján mondta!.)''
 
* Történetemben van némi irónia: mialatt az életet kutattam, az élő szervezeteket ízeikre szedtem, de eközben kezeim között elsiklott az élet, és végül a molekuláknál meg az atomoknál kötöttem ki, ahol már nyoma sincs az életnek. Most öregkoromban megpróbálom újra összerakni azt, amit korábban rendkívül nagy gonddal szétdaraboltam.
 
* A könyvek azért vannak, hogy megtartsák magukban a tudást, mialatt mi a fejünket valami jobbra használjuk. Az ismeretek számára a könyv biztosabb otthont nyújt. Az én fejemben bármilyen könyvszagú ismeretnek a felezési ideje néhány hét. Így hát az ismereteket biztos megőrzésre a könyveknek, könyvtáraknak hagyom, és inkább horgászni megyek, néha halra, néha új ismeretekre.
 
* Látni, amit mindenki lát, és gondolni, amit még senki sem gondolt.
 
* A természet hatalmas, az ember parányi. Ezért aztán az ember léte attól függ, milyen kapcsolatot tud teremteni a természettel, mennyire érti meg, és hogyan használja fel erőit saját hasznára.
 
* A holt tudás megfakítja a szellemet, megtölti a gyomrot anélkül, hogy táplálná a testet.
 
* A tudós az az ember, aki miközben mászkál a világban, ugyanazt látja, mint bárki más; de miközben ugyanazt látja, olyan dolgok jutnak eszébe, mint előtte soha senkinek.
 

Navigációs menü