„Mahatma Gandhi” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
** Action expresses priorities
 
=== Egy önéletrajz ===
''teljesTeljes címe: Egy önéletrajz, avagy az igazsággal folytatott kísérleteimnek a története (1927)'' [http://en.wikisource.org/wiki/An_Autobiography_or_The_Story_of_my_Experiments_with_Truth ''Teljes szöveg (angolul)'']
* Célom nem egy igazi önéletrajznak a megírása. Egyszerűen csak annak a történetét akarom elmesélni, ahogy az igazsággal kísérleteztem... mint ahogy az életem másból sem áll, mint azokból a kísérletekből.
** It is not my purpose to attempt a real autobiography. I simply want to tell the story of my experiments with truth... as my life consists of nothing but those experiments.
* A tapasztalat tanított meg, hogy a csönd az igazság szerzetesének lelki fegyelmének a része. Az igazság elhallgatására, eltúlzására vagy módosítására való hajlam, akarva vagy akaratlanul az ember természetes gyengesége, és a csönd szükséges, hogy felülkerekedjünk rajta.
** Experience has taught me that silence is part of the spiritual discipline of a votary of truth. Proneness to exaggerate, to suppress or modify the truth, wittingly or unwittingly, is a natural weakness of man and silence is necessary in order to surmount it
 
 
== Gandhiról mondták ==
8

szerkesztés

Navigációs menü