„Kontroll (film)” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
kritikákat kivettem, nincs helyük itt
(kritikákat kivettem, nincs helyük itt)
* A medvének volt jegye?
* Öö Volt.
 
== A filmről ==
 
* A most következő filmalkotás fiatal művész munkája, akit szeretnék batáromnak tudni, bár nem régen ismerjük egymást. Mint azt hosszú beszélgetéseink alkalmával elmondta, őt a jó és a rossz küzdelme foglalkoztatja.
::: Aba Botond (BKV Rt. vezérigazgató)
 
* Antal Nimród bemutatkozó nagyjátékfilmje egyszerre kocsikázás a posztkommunista tudatalatti szellemvasútján és száguldás az új magyar közönségfilm tarka szerelvényein. A Kontroll legnagyobb erénye, hogy a hazai filmekből hiányzó pergő és plasztikus elbeszélőmódot kiválóan ötvözi a - szintén hiányzó - erős és egyedi atmoszférateremtéssel.
::: [http://www.filmkultura.hu/2003/articles/films/kontroll.hu.html Filmkultúra]
 
* A zenében is ez a közérthetoség volt a célom. Nagyon fontos a zene, de ne vigye el a filmet. Nagyszeru egybecsengés volt a NEOval való munka. Nem az én világom az elekronikus zene, de láttam egy NEO klipet és nagyon tetszett. Végso lépésként Mucsi Zoli hívta fel rájuk a figyelmemet, mondván, hogy van a feleségének egy unokaöccse, a Márk és o a NEOban zenél, és nagyon ügyesek. Amikor leültünk és eloadtam nekik lemezeket mutogatva, hogy mire is gondoltam, megragadott a szakmai felkészültségük és egyszeruségük. Rögtön tudtam, hogy jó választás.
: Antal Nimród, a film rendezője ([http://www.ffe.hu/bpfilm/standardhtml/kontrolls.html])
 
* A cselekménybe ügyesen beleszőtt krimiszál, illetve a vígjátéki szituációk sora mutatja, hogy a bemutatkozó nagyjátékfilm, a Kontroll jó néhány jelenetét szintén a műfajok iránti érdeklődés formálta. Nincs ezzel semmi baj, azzal már inkább, hogy a rendező időnként megingott a cselekményvezetés mikéntjét illetően és átmenetileg többször elveszítette egyensúlyérzékét a történet hullámvasútján. A nagyformával nehezebben boldogult, mint a kisebbekkel, és túl sok mindent akart egyetlen műbe beleszuszakolni. A Kontroll ily módon remek részletmegoldásokkal teli, ámde nem kellően kompakt, magyarán kétarcú film lett.
::: [http://filmvilag.hu/xista_frame.php?cikk_id=2168 Filmvilág.hu]
 
: "Sikeresen ötvözi az amerikai akciófilmek lendületességét a borongós-töprengős magyar lélek modorával", folytatódik az elemzés. "A Kontroll földalatti világának szereplőin keresztül a rendező gazdag képet fest a modern Magyarországról, rávilágítva az Unióhoz csatlakozó ország előtt és mögött álló problémákra."
::: ''Screendaily'', amerikai filmes folyóirat [http://www.magyar.film.hu/object.5a0040cd-6949-4555-a3f5-e6b1b7920331.ivy]
 
: Mese és valóság speciális keveréke, amely némileg a poklot jelképezi, ahol rendkívüli formában mégis érvényesül az istenadta szabad akarat. A hõsök kitaszítottak, de emberségük érvényes, és annak próbája folyamatosan mûködik. Köztük munkálkodik az „Árnyék”, a gyilkológép, aki a meghasonlott lelkeket a sínekre löki (kiemelkedõ, kétperces színészi teljesítmény Eszenyi Enikõé, aki az egyik áldozat szerepét játssza). A fõhõs ezt a gonosz hatalmat semmisíti meg, hogy mackó jelmezébõl kibújt szerelme angyali hívásának engedve felfelé merjen indulni a napfényre. Sok a piros festék, a vér, a sivárság, a szemét. De megbocsátjuk, mert igaz, valódi, mert déjà vu, amit átélünk. [http://w3.externet.hu/~tavlatok/64media.htm]
 
==Külső hivatkozások==
3 214

szerkesztés

Navigációs menü