„Martin Luther King” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
Nincs szerkesztési összefoglaló
** I submit to you that if a man has not discovered something that he will die for, he isn't fit to live.
* '''Minden tragédiák legmélyebbike nem az, hogy fiatalon halok meg, hanem ha 75 éves koromig élek úgy, hogy sosem éltem igazán.'''
*Tudjátok barátaim, eljön majd az idő, amikor az emberek belefáradnak abba, hogy az elnyomás vas bakancsa tapossa őket... HaEljön tévedünkaz idő, akkor ennek a nemzetnek a legfelsőbb bírósága téved. Ha tévedünkbarátaim, akkoramikor az Egyesültemberek Államokbelefáradnak alkotmányaabba, téved. És ha tévedünk,hogy a mindenhatómegaláztatás Istenfeneketlen téved.mélyére Hataszítsák tévedünkőket, aahol Názáretimegtapasztalják Jézus csupán egy utópisztikus álmodozó, akia sohaszűnni nem szálltakaró lekétségbeesés a Földresivárságát. HaEljön az tévedünkidő, amikor az igazságosságemberek egybelefáradnak hazugságabba, ahogy szeretetnekkiszorítják nincsőket értelme.a Ésjúliusi micsillogó itt, Montgomery-ben elszántan dolgozunknapfényből, és küzdünk, amíg az igazságosság úgy nem folyik, mint a víz, és aalpesi tisztességnovember mintdermesztő egyhidegében hatalmaskell áradatálldogálniuk.
**You know my friends, there comes a time when people get tired of being trampled by the iron feet of oppression ... IfThere wecomes area wrongtime, themy Supremefriends, Courtwhen ofpeople thisget nationtired isof wrong.being Ifplunged we are wrong,across the Constitutionabyss of the United States is wrong. And if we are wronghumiliation, Godwhere Almightythey isexperience wrong.the If we are wrong, Jesusbleakness of Nazareth was merely a utopian dreamer that never came down tonagging Earthdespair. IfThere wecomes area wrong,time justicewhen ispeople aget lie,tired loveof hasbeing nopushed meaning.out Andof wethe areglittering determinedsunlight hereof inlife’s Montgomery to workJuly and fightleft untilstanding justiceamid runsthe downpiercing likechill water,of andan righteousnessalpine likeNovember. a mighty stream.
** ''Beszéd Montgomeryben, 1955. december 5.''
* Ha tévedünk, akkor ennek a nemzetnek a legfelsőbb bírósága téved. Ha tévedünk, akkor az Egyesült Államok alkotmánya téved. És ha tévedünk, a mindenható Isten téved. Ha tévedünk, a Názáreti Jézus csupán egy utópisztikus álmodozó volt, aki soha nem szállt le a Földre. Ha tévedünk, az igazságosság egy hazugság, a szeretetnek nincs értelme. És mi itt, Montgomery-ben elszántan dolgozunk, és küzdünk, amíg az igazságosság úgy nem folyik, mint a víz, és a tisztesség mint egy hatalmas áradat.
** If we are wrong, the Supreme Court of this nation is wrong. If we are wrong, the Constitution of the United States is wrong. And if we are wrong, God Almighty is wrong. If we are wrong, Jesus of Nazareth was merely a utopian dreamer that never came down to Earth. If we are wrong, justice is a lie, love has no meaning. And we are determined here in Montgomery to work and fight until justice runs down like water, and righteousness like a mighty stream.
** ''Beszéd Montgomeryben, 1955. december 5.''
* '''Az igazi béke nem csupán a feszültség hiánya, hanem az igazság jelenléte.'''
**True peace is not merely the absence of tension: it is the presence of justice.
85

szerkesztés

Navigációs menü