Wikidézet:Közösségi lap

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.

A Wikidézet nem csak egy idézetgyűjtemény, hanem egy wiki közösség is, a szerkesztők közössége. Kapcsolatba lépni velük több módon lehetséges.

Mint minden közösségnek, ennek is vannak tagjai, írott és íratlan szokásai, hírei.

Ez a közösségi lap, egyelőre fejlődik: ez azt jelenti, hogy "nincs készen". Valószínű, hogy egy ilyen lap gyakran módosul, hiszen a közösség tagjai, eseményei mindig változnak. Ezért ne ijedj meg, ha valamit szeretnél megtudni a közösségről, de ezen a lapon nem szerepel! Bármilyen kérdésed vagy megjegyzésed szeretettel várjuk ezen laphoz tartozó vitalapon!

Ha először jársz itt[szerkesztés]

Ha csak a Wikidézet valamelyik idézetgyűjteményét akarod szerkeszteni, akkor akár azonnal elkezdheted, nem kötelező bejelentkezni (regisztrálni magad) vagy elolvasni a szokásokat és irányelveket. Természetesen ha van rá időd, illetve ha azt szeretnéd, hogy még jobban segíteni tudd a többiek munkáját, akkor érdemes egy pár alapvető dolgot megtenni:

Ha a Wikidézet közösségben is - hasznosan - részt akarsz venni, akkor ez a lap segít ebben.

A közösség[szerkesztés]

A Wikidézet nyitott bárki számára, aki szeretne idézetgyűjtemények bővítésével, fejlesztésével foglalkozni, így folyamatosan gyarapodik a regisztrált szerkesztőink száma. Már több mint 25 szerkesztő készítette el a többiek számára bemutatkozó lapját, ezek listája (a jegyzeteikkel együtt) itt találhatók.

Persze nem mindenki volt aktív, és sokan fel is hagytak a szerkesztéssel. Ha arra vagy kíváncsi, hogy éppen kik foglalkoznak szerkesztéssel, a Friss változtatások feliratra kattinthatsz a menüben is. Ha fel szeretnéd venni velünk a kapcsolatot, ez a lap segít ebben.

Létezik egy magyar nyelvű levelezési lista is a magyar Wikidézet szerkesztői számára, erről a Levelezőlisták lapon találsz további információkat.

Amiben segíthetsz[szerkesztés]

Minden segítséget köszönettel veszünk, ha úgy érzed, hogy valahol valami kiegészítésre vagy pontosításra szorul, vagy valami teljesen új idézetet találsz, ami még nem is létezik itt, akkor nyugodtan szerkeszd a Wikidézetet, hiszen pont ez a lényeg: együtt csináljuk, mindenkinek. Mindenki azt teszi hozzá, amit tud.

Ha nincs ötleted, vagy további lehetőségeket keresel, akkor itt van néhány tennivaló:

Csonkok[szerkesztés]

A Wikidézet egyik legfájóbb pontja az, hogy sok cikk csonka, hiányos, túl rövid, megírásra vár. A legnagyobb segítség az, ha a lexikonunkban minél kevesebb a gyenge minőségű cikk, ezért minden segítség jól jön ezen cikkek bővítéséhez! A csonkok listáját ezen a hivatkozáson találod; sok cikk már témakörönkénti bontásban is szerepel, hogy könnyebb legyen közöttük válogatni.

Ha bármelyik cikk megtetszik, akkor nézz utána a forrásoknak, esetleg más nyelvű Wikipédiák hasonló cikkeinek és írd meg! Ezzel segítesz a legtöbbet.

Műhelyek[szerkesztés]

Műhelyeknek azokat a fejlesztési elképzeléseket nevezzük, amely egy hosszabb távú, jelentős vagy új tartalmi területet érintő változtatások elveit, módszereit foglalja magába.

Statisztika[szerkesztés]