Ezüst árnyak

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Elaine Cunningham (1957. augusztus 12. - ) amerikai fantasy és sci-fi írónő.

Idézetek a műből[szerkesztés]

Foxfire csodálkozva döbbent rá, hogy a nő egyáltalán nem is Arilyn volt, hanem valaki, aki annyira hasonlított rá, akárha az ikertestvére lett volna. Csak hajának színe – a zafír ritka árnyalata –, és arcának némileg erősebben éles vonásai különböztették meg őt fél-elf leszármazottjától.

– Köszönetet mondok neked mindazért, amit a lányomért tettél. – mondta a zene és a szellő hangján az elf nő. – Megmutattad Arilyn-nek, hogy elf lelke van. Mondd el neki, hogy az anyja büszke rá. Mondd el neki, hogy ő és én újra együtt leszünk, a Népünket szolgálva, amíg szükség van ránk, és utána Arvandorban, ha a feladatunkat beteljesítettük. Mondd ezt el neki! Elmondanám neki magam is – mondta nyilvánvaló vágyódással – de ha eljönnék hozzá, azzal csak siettetném azt, hogy együtt legyünk, és ezt nem tehetem. Arilynre szüksége van a Népünknek. El fogod mondani neki mindezt?

Foxfire bólintott, és a szépséges hold-elf szertefoszlott, akár délben a köd.

Foxfire és Amnestria hercegnő

Határozottan Amnestria lánya vagy. – jegyezte meg fanyarul – Mindig kimondta, amit gondolt. Mégis, apádból is sokat látok benned.
– Amit magad előtt látsz, az a magam alkotása – mondta Arilyn egyenletes, nyugodt hangon – Nem leves vagyok, hogy ebből is beledobnak egy kicsit egy üstbe, meg abból is egy kicsit.

Amlaruil királynő és Arilyn Moonblade

Forrás[szerkesztés]

Elaine Cunningham: Silver Shadows, Wizards of the Coast, 1996