Ugrás a tartalomhoz

Freddie Mercury

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Freddie Mercury (1977)

Freddie Mercury (1946. szeptember 5. – 1991. november 24.) a Queen brit rockegyüttes indiai származású énekese volt.

Neki tulajdonított idézetek

[szerkesztés]
  • Egyszer szeretnék egy lemezt készíteni Michaellel, mert valóban remek vele dolgozni. De ez csak idõegyeztetés kérdése, mert soha nem vagyunk egy idõben ugyanott. Gondolj csak bele: szerepeltem volna a Thrillerben! Számold ki mennyi jogdíjtól estem el! – (Michael Jacksonról)
  • Nem szeretem, hogy a fogaim előreállnak. Ettől eltekintve tökéletes vagyok.
  • Rod Stewart, Elton John és én össze akartunk hozni egy bandát. Hármunk után Hair, Nose & Teeth-nek (Haj, Orr és Fogak) neveztük volna. De nem jött össze, mert nem tudtunk megegyezni a szavak sorrendjében. Én természetesen azt akartam, hogy Teeth, Nose & Hair legyen.
  • A magyarországi koncertet megelőzően többek között sétahajókázáson vett részt Freddie és viccelődött, amikor a parlament előtt haladt el a hajójuk: "Ez a parlament? Eladó? Hány háló van benne? Van benne elég szolgáló-szállás?" Opsz, a kezét a szája elé teszi. "Nem a legszerencsésebb ilyet mondani ebben az országban. Elnézést!" (Ugye 1986-ot írunk).
  1. Videó[[1]]
  • Én nem egy sztár leszek, hanem legenda.

Kapcsolódó idézetek

[szerkesztés]
  • Mondd meg annak a vén buzernyáknak, hogy ez lesz a legnagyobb dolog ami egyáltalán megtörténhet! – Bob Geldof, a Live Aid koncertre hívta a hezitáló Mercury-t [1]

Külső hivatkozások

[szerkesztés]
A Wikipédiában további adatok találhatóak

Hivatkozások

[szerkesztés]
  1. "I said," reports Geldof on Magic Years, Queen's video autobiography, "'Tell the old faggot it's going to be the biggest thing that ever whatsit happened!'"