Ugrás a tartalomhoz

Heteroszexualitás

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.

Gondolatok a heteroszexualitásról: szexuálpszichológusok, pszihológusok, politikusok, filmszinészek híressé vált mondataitól a névtelen idézetekig.

Idézetek[szerkesztés]

  • Viszonylag heteroszexuális vagyok. Elvégre a férfiakat is használni kell valamire.

(Katja Flint, színésznő)

  • Keményen heteroszexuális vagyok. Nem tudok betelni a nőkkel.

(Axl Rose)

  • Hogy meri feltételezni, hogy heteroszexuális vagyok?

(Falfirka)

  • Bulvárszempontból teljesen érdektelen vagyok: a minimálbér-iparban dolgozom, hetero vagyok. Ráadásul akivel együtt élek, egészen születésétől fogva nő és nem közben gondolta meg magát. Nem értek a politikához, nem készülök az űrbe és nem néztem a Győzike show-t sem. A Kárpát-medence foglya vagyok, soha nem jutottam még túl szép Magyarországunk határain. Egyszer elvittek Hegyeshalomra egy vámmentes shopba, de az meg pont akkor leltár miatt zárva volt.[1]

(Petőfi rádió, Kabaréműsor)

  • Végső érvként hadd mondjam el egy illúziómat, amely azt hiszem, általános. Félünk a haláltól. S a halállal szemben a halhatatlanság lehetőségével áltatjuk magunkat. A fáraók piramisokat építettek, a költők ódákat írtak, a mérnökök Eiffel-tornyokat szerkesztettek. A társadalmi halhatatlanság azonban sajnos, csak kevés embernek adatik meg. Van viszont a halhatatlanságnak egy hétköznapibb, de sokkal emberibb megnyilvánulása: a gyermek, a gyermekek. Hiszen gyermekeinknek átadjuk kromoszómáinkat és génjeinket, személyes nézeteinket, elveinket, tudásunkat. S gyermekeinktől remélhetjük megvalósított terveink és tetteink folytatását, elvetélt reményeink megvalósítását-s így, akinek gyermeke van, az tulajdonképpen halhatatlan..

(Dr. Czeizel Endre)

Hivatkozások[szerkesztés]


Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Wikipédiában további adatok találhatóak