Ugrás a tartalomhoz

Jean-Louis Tauran

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Jean-Louis Tauran
Lásd még
Szócikk a Wikipédiában

Jean-Louis Tauran (1943. április 5. – 2018. július 5.) camerlengo bíboros, vatikáni diplomata és a felekezetek közötti kapcsolatok szakértője.

Idézetek tőle[szerkesztés]

  • Annak ellenére, hogy ezek a konfliktusok nem vallási okokból törtek ki, megoldásukhoz nélkülözhetetlen a vallási dimenzió figyelembevétele.
  • Minél jobban növekszik az erőszak, annál inkább szükséges az ilyen jellegű találkozók megsokszorozása. Ajándékot jelentenek ugyanis az emberiség számára, mert azt mutatják, hogy meg van a lehetőség a közös munkára. A terroristák viszont azt akarják megmutatni, hogy nem lehetséges az együttélés a muzulmánokkal. Mi megerősítjük az ellenkezőjét.
  • A nők a férfiakéval egyenlő méltósággal rendelkeznek, és főleg mi, keresztények tudjuk, hogy ugyannak a testnek a tagjai vagyunk, melynek feje Krisztus és ez teszi egyenrangúvá a két nem kapcsolatát. Isten előtt – ahogy Szent Pál mondja – nincsenek sem szolgák, sem szabadok: mind Krisztus tagjai vagyunk. Sajnos a társadalomba nem ment át teljesen ez az üzenet, főként a család válsága miatt.
  • Keresztények és muzulmánok képesek meghallgatni egymást, együtt dolgozni és létrehozni valamit. A világ változik, ezt mutatja a történelem. Ha pedig lehetséges volt az elmúlt évszázadokban, miért ne lenne ma az?

Források[szerkesztés]

Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Wikipédiában további adatok találhatóak