Ugrás a tartalomhoz

Környezetvédelem

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Ennek a cikknek még nincs bevezetője.

Idézetek[szerkesztés]

  • Nagyon jól éreztem magam, egészen sokáig ott voltunk, beszélgettem a fiatalokkal. Nagyon érdekes és fontos tapasztalat volt, hogy a mennyire lényeges kérdés számukra a környezetvédelem.
Fodor Gábor, környezetvédelmi miniszter [1]
  • Kérdezem tehát az államtitkár asszonyt: környezetvédelem helyett miért erõltetnek egy olyan létesítményt, amely nyilvánvalóan komoly kockázatot jelent nemzeti értékeinkre? Várom a válaszát.
Torgyán József egy parlamenti felszólalásából [2]
  • A mai Európa szenved attól, hogy a nemzetállamok súlyát meghaladó globális üzleti érdekkörök már nem csak azt akarják, hogy egyes politikai döntéseknél beszámítást nyerjen az érdekük. Olyan nyomás alatt tartják az európai politikát, amelynek az a célja és értelme, hogy a versenyképességet, ezen keresztül a profitképesség szempontját kizárólagos politikusi szemponttá tegyék. Én ezt nem fogadom el. Ez a gazdasági élet nem minden szereplőjének tetszik, vannak, akik azt gondolják, hogy ők a legfontosabb racionalitást képviselik. De van más racionalitás is, igazságosság, kohézió, környezetvédelem, kultúra, nemzetstratégia vagy éppen a katonai biztonság szempontjai.
Orbán Viktor [3]