Kövér László

Матеріал з Wikidézet
Kövér László

Kövér László (Pápa, 1959. december 29.) magyar politikus, a Fidesz alapító tagja.

Idézetek tőle[ред.]

  • Akkor még nem akartunk semmi többet, nem képzeltük el, hogy mi lesz a Fidesszel öt év múlva, húsz év múlva meg pláne, csak azt akartuk, hogy elismerje az akkori hatalom a jogunkat arra, hogy szabadon szervezkedhessünk.
A Fiatal Demokraták Szövetségének megalapításáról, 2008. április 30.
Fidesz archívum
  • Az 1988 és 1990 közötti időszak életem legboldogabb évei közé tartozik. Semmit sem tennék másként, bár sok mindent másképpen látok.
Saját rendszerváltás előtti ellenzéki tevékenységéről
Magyarországi Európa Társaság - A Népszabadság 1999. március 13-i számát idézve
  • A Horn-kormány nagyon sok tekintetben tévútra vezette az országot, kárt okozott, de „menedzselte” a válságból kikászálódó országot, s a nemzetközi színtéren tovább erősítette a Nyugat irányában történő integrációnkat.
Horn Gyula kormányáról, 2008. április 16.
Polgári Élet
  • Nem állítom, hogy a mi fellépésünkre, de remélem, nekünk is volt szerepünk abban, hogy Szabó Albert, az egyik legvadabb hungarista agitátor, jobbnak látta venni a sátorfáját.
Az általa irányított titkosszolgálatokat felügyelő minisztérium Szabó Albert Ausztráliába távozásában játszott szerepéről.
Új Élet Archív
  • De utána Isten, ember és borotválkozó-tükör előtt el kell számolni a lelkiismerettel.
Reakciója 2000. április 16-án arra a felvetésre, hogy az MDF nem a Fidesszel közösen, hanem önállóan induljon a következő választásokon. Kövér e kijelentése kedvezőtlen visszhangot váltott ki az MDF-ben, a két párt eltávolodása hamarosan érezhetővé vált.
origo
  • Szóval mindezt felejtsük el és egy pillanatra fogadjuk el azt, hogy csak ennyire vagyunk képesek. Hogy egy képesség nélküli, alkalmatlan, tehetségtelen néppé lettünk az elmúlt néhány évtizedben. Csak én erre azt mondom, hölgyeim és uraim, hogy így viszont nem érdemes élni. Tehát, hogyha így gondoljuk, akor menjünk le a pincébe, keressünk egy jó erős kötelet, meg egy viszonyleg erős gerendát és szöget, és kössük fel magunkat! Csak én azt szeretném kérni azoktól, akik ezt próbálják önökkel elhitetni, évek óta ezt próbálják súlykolni az önök fejébe, hogy legalább járjanak elő jó példával. És ha ők már mind végeztek, akkor mi meg mégiscsak gondolkodjunk el azon, hátha nélkülük többre mennénk.
A baloldali ellenzék tevékenységéről 2002. március 23-án Békéscsabán. Az öngyilkosságra való felszólítás Kövér László egyik elhíresült mondata lett, amelynek átértelmezését kampány célokra felhasználta az MSZP, majd e változatot felkapta a sajtó. Ennek valószínűleg szerepe volt a párt egy hónappal későbbi választási vereségében is.
Hír6Portál
A beszéd letölthető hangfelvétele
  • Száz és ezer olyan momentuma volt a választási kampánynak, amelyből egy is elegendő lett volna ahhoz, hogy azt a kis különbségű vereséget elszenvedjük.
A „köteles beszéd” kapcsán 2008. november 24-én
Hír6Portál
A Wikipédiában további adatok találhatóak