Vita:Kövér László

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Magyarázkodás[szerkesztés]

Kövér László egy politikai vagány, akire rendszeresen "utazik" a sajtó. Több alkalommal komoly lapokban olvastam "állítólag azt mondta" hangulatú szöveget, ezeket kihagytam a gyűjtemény első változatából. A legtöbb verzióban a "köteles beszéd" terjeng, egészen horrorisztikus elemekkel kiegészítve, a Fidesz-drukker oldalakon pedig az olvasható, hogy ez a beszéd nem is hangzott el, nem úgy hangzott el, kitalálták, összevagdosták. A beszéd Kövér László szerint is elhangzott, saját bevallása szerint többször is viccelődött e témában, ezért tettem bele a gyűjteménybe.

Ami hiányzik:

  • Kövér László több interjút is adott a 2008-as tavaszi népszavazás után, amelyben a kormány szerepét kritizálta. Ezek érdekesek lehetnek.
  • Sokat nyilatkozott a rendszerváltás körüli időkről, az MDF-kormányról. Érdekes az ellentét az akkori és a későbbi szavai között.
  • Nem találtam pontos idézetet, ezért kihagytam azt a részt, amikor KL úgymond "újból felfedezte a zsidókérdést", ezért később többször is antiszemitizmussal vádolták.

--Beroesz 2009. január 16., 11:21 (CET)