Karsai Dániel

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Karsai Dániel András
Karsai Dániel András
Karsai Dániel András
Lásd még
Szócikk a Wikipédiában

Karsai Dániel András, (1977–) magyar ügyvéd, alkotmányjogász, harcművész.

Idézetek[szerkesztés]

  • Ez az ügy az én életemet nagyon személyesen érinti. De ugyanakkor egy gyönyörű szakmai kihívás is, mert itt az emberi élet és az emberi jogok, a világnézeti szabadság, emberi méltóság, kínzás, embertelen bánásmód tilalmának végső határairól beszélgetünk. Egyben a végső filozófiai kérdésekről. Életem legnagyobb ügye, szakmai szempontból is.
„Ez életem legnagyobb ügye”
  • Immáron xxx napja, hogy elindítottam a küzdelmet az életvégi döntések meghozatalához való jogért. Magyarország kormánya azóta fülsiketítően hallgat. Pedig higgyék el, tisztelt kormánypárti politikus hölgyek és urak, meghalni nem habostorta. Elkélne a segítség. Vagy legalább az emberszámba vétel.
„Elkélne a segítség” – Karsai Dániel üzent a kormánynak
POSZT MORTEM LVI. – Szabad akarat (Facebook)
  • A Kúria kötelességé tette az életet. Még azok számára is, akiknek az élete csak értelmetlen szenvedés halálos betegségük miatt.
POSZT MORTEM LV. – Kúria: az élet kötelesség, nem jog (Facebook)
  • Mitől félnek a kormánypárti képviselők? Ebben a témában csak egy dolog biztos: nincsenek fekete-fehér válaszok. A beszélgetéstől való elzárkózás viszont biztosan fekete. Mire van szükség, hogy a kormányzó erők fülsüketítő csendjét megtörjük? Nem tudom, de töröm a fejem és nem adom fel.
POSZT MORTEM LI. - A fülsiketítő hallgatás (Facebook)
  • Mindenki a saját sorsa tüze, üllője, acélja és kalapácsa. A kikerülő kard minőségét is mindenki maga ellenőrzi, amikor megvív végzetével. Egy dolog azonban közös bennünk. Mindannyian pengeélen táncolunk, ahonnan könnyebb a mélybe zuhanni. De lehetséges felemelkedni a csillagok közé is.
POSZT MORTEM XLVII. - Az apák bűnei (Facebook)

Karsai Dánielről írták[szerkesztés]

Kovács Attila 8. dan[szerkesztés]

  • A fekete öv fogalma tágabb annál, hogy valaki ügyesen mozog, küzd, dobál, üt-rúg, a fekete öv (japánul a kuro-obi) egy olyan nehezen megfogható fogalom, melynek az azt kiérdemlő tulajdonosa mire odáig ér, sok-sok egyéb kiváló emberi és lelki tulajdonsággal, képességgel rendelkezik, illetve kell, hogy rendelkezzen... Dani neves szamurájokat megszégyenítő lelki és szellemi erőről tett, és nap mint nap tesz tanúbizonyságot valamennyi „tatamin”, mind iskolánk vizsgáztatói, mind a strasbourgi bírák, mind az embertársai, mind a jóisten előtt!!!
Dr. Karsai Dániel 1. danos

Berzsenyi Dániel Gimnázium[szerkesztés]

  • Testi leépülését mindenki láthatja, követheti a médiában, közösségi portálokon bárki betekinthet Dani mindennapjaiba: a nyilvánossággal az a célja, hogy kendőzetlenül megmutassa, kézzelfoghatóvá tegye, mit jelent a méltóság elvesztése, a teljes kiszolgáltatottság. Testi és lelki szenvedése mellett képes megőrizni humorát és szakmai elkötelezettségét, hogy másokon segítsen. Helytállása, lelki ereje mindannyiunkat elgondolkodtat és bátorít. Alma matere, a Berzsenyi Dániel Gimnázium büszkén avatja díszpolgárává egykori diákját, Karsai Dánielt.
A Berzsenyi Dániel Gimnázium első díszpolgára

Források[szerkesztés]