Kerényi Imre

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Kerényi Imre
Lásd még
Szócikk a Wikipédiában

Kerényi Imre (Csopak, 1943. szeptember 28. – Budapest, 2018. augusztus 11.) Kossuth- és Jászai Mari-díjas magyar rendező, színigazgató, egyetemi tanár, politikus, publicista, érdemes és kiváló művész.

Idézetei[szerkesztés]

 • Kerényi Imre a jövővel foglalkozott: szerinte a nemzeti érzelmű embereknek oda kellene menniük, ahol a „mieink vannak", hozzátéve, hogy ő most aktív rezisztenciába vonul. Ennek keretében ő csak nemzeti vállalkozóktól lesz hajlandó vásárolni; nyaralni pedig a „mi megyéinkben" fog. Egymásba kell kapaszkodni – vonta le a konklúziót. „Ki kell zárni a másik Magyarországot" – fogalmazott a rendező, aki azt is kifejtette: még a barátságok szintjén is szem előtt kellene tartani a politikai hovatartozást.
  Forrás: Hetek.hu
 • Életcélom innentől kezdve az, hogy ezt a hatalmat szétzúzzam
  Forrás: Stop!
 • Aki szereti a hazáját, az lépjen be a polgári körök hadseregébe. Az a cél, hogy 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni. Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. Ha ők győznek, forradalmat kell csinálni.
  A Változás 2006 celldömölki rendezvényén elmondott beszédéből Index.hu
 • Nem biztos, hogy azonnal sikerül a kétharmad, a stratégiában azt kell tudnunk, hogy ez a cél, és 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni ebben az országban. Magyarországot az elmúlt ezer évben elkormányoztuk, az elmúlt száz évben történt egy pár hiba. Hatalomra jutott a baloldal, de a lényeg az, hogy mindenki tegye a magáét. Szeretnénk ezt az országot kitakarítani... Azt gondolom, hogy a szabadságharcot csak közösen tudjuk megvívni. A politikai ellenfeleink közül a fórum-baloldal, aminek semmi köze a baloldalisághoz, nevezzük őket volt komcsiknak vagy nómenklatúrának, nem hisz semmiben - a pénzben igen. Pragmatisták, materialisták, fogalmuk sincs, hogy az ember mit érez. Megszerezték az országot. Többször is. És meg akarják tartani. Ők az ellenfelünk. A másik ellenfelünk az SZDSZ. Megtámadták magát a nemzetet.
 • De az MSZP az zsoldosokat alkalmaz, megkapják a telefont, a benzinpénzt. Kommandóban kell hívniuk a TV2-t és az RTL Klubot. Az MSZP rendkívül jó csinálja a kampányát. Tudom, mert köztük nőttem fel. Ezeknek annyi pénzük van, amennyit akarnak. Ha elfogy, akkor a Leisztingerek majd feltöltik a kasszát.
 • ... Párizsban égnek az autók! És ez egy döntő jel!... Az, hogy szeretem a hazámat, az nulla. Az, hogy jó hazafi vagyok, az nulla. Most cselekedni kell. Aki szereti a hazáját, lépjen be a polgári körök hadseregébe. Az a cél, hogy 8-12 éves periódusban nekünk kell uralkodni. Nekünk, a történelem uralkodó országának vissza kell szerezni a hatalmat. Ha ők győznek, forradalmat kell csinálni... A Fidesz nem tud nyerni. Nincs pénze. Mi tudunk nyerni! Mi be tudjuk hozni a Fideszt! Mi potenciális harcosok vagyunk. Rogán fogja vezetni az egészet.

Források[szerkesztés]

A Wikipédiában további adatok találhatóak
Kerényi Imre témában.

NOL