„Sigmund Freud” változatai közötti eltérés

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez
a (beteg ő betűk hemzsegése)
16. Végtelen nagy azoknak a kultúrembereknek a száma, akik a gyilkosságtól, vagy vérfertőzésrél visszariadának, de nem mondanak le kapzsiságuk, erőszakosságuk, féktelen szexuális vágyaik kielégítéséről, nem mondanak le arról, hogy másokat hazugság, csalás, rágalmazás útján megkárosítanak, ha közben büntetlenül maradnak és ez valószínûleg sok kultúrkorszakon keresztül mindig így volt.
 
17. Fölösleges mnondanunkmondanunk, hogy egy kultúrának, amely résztvevőinek oly nagy számát nem elégíti ki, sõt lázadásra készteti, nincs arra kilátása, hogy tartósan fennmaradjon, de azt meg sem érdemli.
 
21. Hiszen a kultúrát épp azért teremtette az ember, hogy azokat a veszélyeket, amellyel a természet fenyegeti, elhárítsa és többek között az emberek együttélését lehetővé tegye. A kultúra fő feladata, létezésének legfőbb indoka éppen az, hogy az embert a természet ellen védelmezze.
62. Azért nem veszítjük el érdeklõdésünket a világ és az élet iránt, mert van szilárd támaszpontunk, amely Önnek hiányzik.
 
64. Nem, a tudomány nem illúzió. Illúzió volna azonban azt hinni, hogy mindazt, amit a tudomány nem tud nyújtani nekünk, valahonnan máshonnan megkaphatjuk.
 
== Freud másokról ==
 
Névtelen felhasználó

Navigációs menü