Ugrás a tartalomhoz

Vita:Sigmund Freud

Az oldal más nyelven nem érhető el.
Új téma nyitása
A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Legutóbb hozzászólt Gubbubu 18 évvel ezelőtt

Gubb:

van mas is a tarsolyodban, mint hogy nehany olyan emberrol, akit utalsz, van nehany provincialis intellektualis csavargotol nehany dehonesztalo idezeted?:) --math 2005. november 24., 16:00 (CET)

speciel ezt a Freudrol szolo gondolatot legalabb valami szinvonalasabb, hiresebb embertol ha idezted volna (merthogy eszukbe jutott nagyobb embereknek is), es nem valami utolso senkihazi csoporttol plagizalnad, akkor netantan nem logna ki a lolab...:)

--math 2005. november 24., 16:00 (CET)

Szoval ezt: Gyakorlati keresztény pedagógia. Veszprémi Érseki Hittudományi Főiskola könyv sorozat. 2002 pünkösd hava. Írták: Farkas István Sch. P., Sávai János, Sebő József,Trosits András. Szerk. Trosits András. ISBN 963-202-573-3.

talan inkabb nem kene betenni. Onkabb lejarato. Vannak ismertebb szakemberek, akik hasonlo gondolatokat fogalmaztak meg. --math 2005. november 24., 16:12 (CET)

Ez egy pedagógiai szakkönyv - az udézet valóban kritikus, de Freud egyes tanait tényleg sokan tartják paradoxnak (nem kell ahhoz kereszténynek lenni, hogy a foghúzásálom és a szexuális aktus társítását szimpla hülyeségnek gondold - bár több ilyen túlzástól eltekintve aZ Álomfejtés nagyjon jó kis munka). Az azonban igaz, hogy Freud egyes "tudományos" tanai már-már perverzen monomániásak (ezekről Karinthy is jó kis karcolatokat írt, gondolom, őt nem tartod intellektuális kapcabetyárnak :-). Ettől eltekintve Freudot még nagyon tiszteljük, csak egyes gondolatait, megállapításait tartjuk meghaladottnak, senkinek sincs szándékában lejáratni. Gubbubu 2005. november 24., 16:16 (CET)Válasz

Gubb: nem sikerult felfognod a dolgot. a lejaratas az, hogy ilyen kis senkik idezeteit teszed be. nem Freudot, hanem magadat jaratod le. --math 2005. november 25., 08:22 (CET)

Nem te fogod megmondani, kicsoda a kis senki? Ne játszd el ugyanazt, mint a magyar Wikipédiában, mert innen is ki leszel tiltva. Gubbubu 2005. november 25., 08:28 (CET)Válasz


Nem is te fogod megmondani, hogy ki a valaki. Hanyan idezik, hanyan ismerik ezt a konyvet? Milyen peldanyszamban jelent meg? Van-e a szerzoknek szocikke lexikonokban, netalantan a Wikipediaban? --math 2005. november 25., 08:45 (CET)