Transformers: Prime

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A Transformers: Prime egy 3D-s számítógép-animációs sorozat, melyet az Amerikai Egyesült Államokban a The Hub televízióadó mutatott be 2010. november 29-én.

1. évad[szerkesztés]

Darkness Rising[szerkesztés]

  • Arcce: Kell erősítés?
  • Cliff: Mikor kellet nekem erősítés!
  • Optimus Prime: " Ne engedjük, hogy a Cliffjumper elvesztése miatt érzett haragunk befolyásolja a döntésünket! Mától fogva mi öten vagyunk az utolsó autobotok a Földön. Tartozunk azzal magunknak, a Kibetron emlékének, a világegyetemben menedéket kereső autobot testvéreinknek, a humánoknak és persze az elesett bajtársunknak, hogy életben maradunk."


  • "A bolygó elhagyása lehetetlenné vált, ezért mi autobotok mától fogva három ifjú barátunk támogatásából merítünk erőt. Nagyszerű harcosok, ha testben nem is, de lélekben annál inkább. Az én nevem Optimus Prime és ezt üzenem nektek: noha nem mi választottuk a Földet, immár itt kell boldogulnunk. Bárkinek aki ártó szándékkal közeledik a bolygóhoz tudnia kell, hogy megvédjük magunkat, megvédjük az emberiséget, megvédjük az otthonunkat."

„One Shall Rise, Part 1” (1.évad 24.rész.)[szerkesztés]

  • "A kezdetek előtt létezett Primus és Unicron, egyikük a teremtés megtestesülése volt, a másik a pusztításé. Primus és és Unicron harca egy örökkévalóságon át tartott, a két isten hatalmának egyensúlya olyan sokszor borult fel, hogy meg se lehetett számolni. Amíg végül Primus megalkotta a tizenhármat, a tizenhárom Prime-t, akik előttem éltek. Az ő segítségükkel Primus legyőzte Unicront, és elűzte. Primus végül a bolygó magjává vált., az örök szikrák útjából élettel töltötte meg a Cybertront. Unicron-ról viszont soha többet nem hallottak..."

„One Shall Rise, Part 3” (1. évad 26. rész.)[szerkesztés]

  • " Egyszer régen még a Cybertronon, az aranykor utolsó napjaiban Optimus és Megatron akkor még nem voltak ellenségek. Emlékeztek egyszer mondtam, hogy Optimus sem volt mindig Prime. Sőt az Optimus nevet sem születése óta viseli. Egyszerű hivatalnok volt, aki az Iacon arhívumot vezette, úgy hívták: Orion Pax. Ahogy egyre többet tudott meg a bolygó múltjáról, annál nagyobb aggodalommal figyelte a vezetést behálózó korrupciót és a társadalmat megosztó egyenlőtlenséget, de élt egy gladiátor akinek a nézetit szimpatikusnak találta, egy olyanét aki felvette, a tizenhárom Prime egyikének a nevét. Ő volt Megatronus. Megatronus felesküdött, hogy megváltoztatja a Cybertron vezetését, és egyenlőséget követelt a közösség minden tagjának, ez a bátor forradalmár csakhamar rengeteg támogatót szerzett, köztük Soundwave parancsnokot. Orion felvette a kapcsolatot Megatronussal, aki tudtán kívül a mentorává vált. Ahogy ott hagyta a sportarénát, hogy politikai pályára lépjen Megatronus lerövidítette a nevét. Nem sokkal később már Megatronként a vezetőtanács elé terjesztette az elképzelését az igazságos és egyenlő társadalomról és lassan megmutatta, hogy milyen is ő valójában. Kijelentette, hogy a régi vezetést csak erővel lehet megdönteni és követelte , hogy őt jelöljék ki a következő Primenak. Orion azonban nem hitt az erőszakos igazságtételben. Eme józan hang nem volt hatástalan tanács tagjaira, akik megilletődve konstatálták, hogy Cybertron hosszú fennállása óta végre jött valaki, aki méltó rá, hogy Prime legyen. Ám eme megtisztelő nevet csak akkor vehette fel, ha Orion kiérdemli a legendás Vezetés Mátrixát. Vágyai beteljesülésétől megfosztva Megatron minden kapcsolatát megszakította Orionnal és a tanáccsal. Az általa álcáknak deklarált seregével háborút indított mindazok ellen, akik nem hajtottak fejet előtte. Megesküdött rá,hogy megszerzi magának a Mátrixot bárhol rejtőzzön is. A háború végül az egész Cybertront romba döntötte, magváig megmérgezve a bolygót. Orion oda utazott, hátha valahogy visszafordíthatja ezt a szörnyű folyamatot és szemtől szembe találta magát minden Cybertroni élet atyjával Primussal. Az elgyötört Primus megérezte Orionban a jóságot és a gondjaira bízta a Mátrixot. Ebben a pillanatban a meglepett és szerény Orion Pax Optimussá változott. Ő lett az utolsó Prime."