Vita:Teleki Pál

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Csonkjel eredetéről - ami szerintem hiányzik[szerkesztés]

  • Számos újságban, mértékadó honlapon azt írják, hogy Teleki antiszemita volt. Az internetes böngészés alatt nem találkoztam olyan Teleki-idézettel, amelyben a zsidósággal kapcsolatban negatívan nyilvánult volna meg. Ha valóban antiszemita volt, akkor ennek illusztrálásához szükség lenne legalább egy kapcsolódó idézetre.
  • Hiányzik a "Idézetek róla" fejezet. Teleki - a XX. századi magyar politika több főszereplőjéhez (pl Kádár, Horthy, Nagy Imre, Károlyi) hasonlóan - ellentmondásos politikus, akinek személye és szereplése megosztja az utókort. Ezért igen nehéz mértékadó idézetet találni róla, az említésre méltó nyilatkozók vagy csodálják, vagy elítélik.

--Beroesz 2009. január 13., 09:37 (CET)

Poént képtelen vagyok kihagyni: minden politikus – ellentmondásos politikus. Szakmai követelmény. A csodálok és elítélők szemének üvege: rózsaszín. OsvátA Palackposta 2009. január 13., 09:55 (CET)

Nono, voltak olyan politikusaink is, akiket illetően közmegegyezés bontakozott ki. Ők a rossz fiúk, akik nem ellentmondásosak, mert kollektíve nem szeretjük őket. Esetükben a rózsaszín szemüvegünk a sok pofozás következtében berepedt. --Beroesz 2009. január 13., 10:11 (CET)

Széchenyi v. Kossuth? Hogy frissebb példákat ne említsünk. OsvátA Palackposta 2009. január 13., 12:01 (CET)

Dobzse László, hogy tényleg ne friss példát említsünk. (Amúgy a Szálasi és Rákosi márkanevekkel piacra dobott politikus-kollekció tagjaira gondoltam eredetileg, akikről csak kevés kedvező véleményt hallhatunk manapság.) --Beroesz 2009. január 13., 13:31 (CET)