Ugrás a tartalomhoz

Wikidézet:Legelterjedtebb baklövések

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.

A legnagyobb hiba jelenleg az lehet, hogy nem írsz semmit.

A második legnagyobb hiba az lehet, ha írsz, de nem regisztrálod magad, vagy regisztráltad magad, de elfelejtesz minden alkalommal belépni (ezen segíthet a bejelentkezés megjegyzésének kijelölése a bejelentkezési lapon).

A harmadik elkövethető hiba az, ha elkezdesz rengeteg csonkot gyártani, de egyiket sem írod meg rendesen. Kifejezetten nehezíted az életünket, ha csak csonkokat gyártasz.

A negyedik legnagyobb hiba, hogy reklámlehetőségnek (pl. üzlet, politika, vallás) fogod fel a cikkeket. Ez egy idézetgyűjtemény.

Az ötödik legnagyobb hiba, ha háborúzol. A Wikidézet nem fórum, itt a cél nem a másik legyőzése, hanem minél jobb idézetgyűjtemények írása közös erővel. Az udvariasság, konszenzuskeresés és a jóindulat fontos részei a Wikikettnek.

A hatodik legnagyobb hiba az, ha akár a témaválasztásnál, akár a kidolgozásnál elfelejted, hogy nem magadnak írod, hanem mások olvassák, amit írsz - például élménybeszámolót írsz, vagy a lényeg helyett saját benyomásaidat részletezed.

A hetedik legnagyobb hiba, ha az idézeteket hibásan írod le vagy nem megfelelő személynek tulajdonítod.

A nyolcadik legnagyobb hiba, ha nem írsz szerkesztési összefoglalót, különösen nagyobb változtatásoknál.

A kilencedik legnagyobb hiba, ha nem ügyelsz a kategóriákra. Ellenőrizd, hogy van-e olyan kategória, amelybe beleillik a címszavad, ha nincs, akkor nevezd meg. A Wikidézet automatikusan összegyűjti a kategória elemeit, ha a végén megjelölöd.

Most már elég sokan vagyunk, és sok hibát elkövetünk!