Bajnai Gordon

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.

Bajnai György Gordon (Szeged, 1968. március 5. – ) magyar üzletember, politikus, Magyarország miniszterelnöke (2009-2010)

Idézetek tőle[szerkesztés]

  • Ki tudja, hogy hol a vége? Annak, aki a válság kezeléséért felelős, legyen az vállalat vagy ország, nagyon gyorsan fel kell vennie az események ütemét, ritmusát, hogy megpróbáljon ehhez alkalmazkodni és elémenni. Ne a görbe mögött haladjon, ahogy az angolok mondják: „behind the curve”, hanem próbáljon elévágni.
Gazdasági miniszterként a gazdasági válságból kivezető útról
2009. február 13. [1]


  • Kapus vagyok, nem fogok cselezni, nem török csatár szerepre. Védeni fogok.
Kormánya stratégiájáról az MSZP kongresszusa előtt elmondott bemutatkozó beszédében
2009. március 5.[2]


  • Nyíltságra, egyenességre van szükség. Fájni fog, minden családtól áldozatot és lemondást kíván a válságkezelés. Minden magyar családot, minden embert érinteni fog, de lesz eredménye.
Programadó beszédében, Gyurcsány Ferenc 2006-os „Nem kell félni, nem fog fájni” mondatát átértelmezve.
2009. március 30.[3]


  • Es ist eines der größten Probleme der Gesellschaft, dass die Parteipolitik in alle Lebensbereiche eingedrungen ist: Beziehungen, Freundschaften, Familien. Die Leute stempeln einander als Kommunisten und Faschisten ab.
Társadalmunk egyik legnagyobb problémája, hogy a pártpolitika az élet minden területére benyomult: vállalkozásokba, baráti körökbe, családokba. Az emberek kommunistának és fasisztának bélyegzik egymást.
A magyar társadalom megosztottságáról
2009. május 26.[4]


  • Azt az ingatlant el lehet adni, lehet kisebbe menni, ha nem bírja fenntartani. Ez tudom, hogy keményen hangzik.
Az ingatlanadó bevezetéséről. A mondat elhangzása után Bajnait több bírálat is érte, néhány nappal később bocsánatkérésre kényszerült.
A Magyar ATV Egyenes Beszéd című műsorában 2009. május 11-én[5]

A Milla beszédből[szerkesztés]

  • Politizálnom kell nekem is, nem tehetek másként.
  • Magyar itt mindenki, aki testben vagy lélekben velünk van. És persze azok is, akik a Kossuth téren hallgatnak most beszédeket. De még azok is, akik mondják a beszédeket.
  • Ez a kormány biztonságot, nyugalmat és gyarapodást ígért a szavazatokért. Most az országban mindenütt félelmet, kilátástalanságot és elszegényedést látunk. Ez a kormány a kudarcok kormánya.
  • Ennek a kormánynak mennie kell!
A leváltása önmagában mégsem elég: le kell bontani azt a rezsimet is, amelyet az elmúlt két évben építettek – amellyel a hatalom az övék maradna akkor is, ha a többség mást választ helyettük.
Ezért a kormányváltás nem elég: rezsimváltás kell.
Ám még ez is kevés: új politikai kultúra, új politikai korszak kell. Alkotmányos garancia, hogy a hazánkban többé ne sajátíthassa ki a hatalmat egyetlen politikus sem.
(2012. október 23.)Forrás: nol

Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Wikipédiában további adatok találhatóak
Bajnai Gordon témában.