Ugrás a tartalomhoz

Richard Dawkins

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Richard Dawkins
Lásd még
Szócikk a Wikipédiában

Richard Dawkins, angol etológus és evolóciókutató, tudományt népszerúsítő író.

Művei[szerkesztés]

Idézetek[szerkesztés]

  • Az általunk megfigyelt viágegyetem pontosan olyan tulajdonságokkal bír, amilyeneket akkor várhatunk el tőle, ha nincs tervező akarat, nincs cél, se jó, se rossz, nincs más csak a vak, könyörtelen közömbösség.
  • A mém lehet egy dallam, egy gondolat, egy jelszó, ruhadivat, edények készítésének vagy boltívek építésének módja. Éppúgy, ahogy a gének azáltal terjednek el a génkészletben, hogy spermiumok vagy peték révén testből testbe költöznek, a mémek úgy terjednek a mémkészletben, hogy agyból agyba költöznek egy olyan folyamat révén, melyet tág értelemben utánzásnak nevezhetünk.
  • Arisztotelész lehetne az önök tanítványa. És tátott szájjal hallgatná az okítást. Arisztotelész polihisztor volt, időtlen intellektus. Ma önök nem csak hogy többet tudnak a világról, de sokkal mélyebb megértéssel is bírnak a dolgok működését illetően. Ezzel a kiváltsággal jár, ha valaki Newton, Darwin, Einstein, Planck, Watson, Crick és munkatársaik után születik a világra. (Tudomány, illúziók és csodák)
  • Már több mint hárommilliárd éve léteztek élő szervezetek a Földön anélkül, hogy tudták volna, miért, amikor végül is egyikük számára megvilágosodott az igazság. Az illetőt Charles Darwinnak hívták.

Lásd még[szerkesztés]

Ateizmus

Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Wikipédiában további adatok találhatóak

Források[szerkesztés]

http://www.citatum.hu/szerzo/Richard_Dawkins

Ez az idézeteket tartalmazó lap még nagyon rövid („csonk”). Segíts te is, hogy igazi gyűjtemény lehessen belőle!