Minden nyilvános napló

Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

A(z) Wikidézet naplóinak összesített listája. A naplótípus, a felhasználónév (kis- és nagybetűérzékeny) vagy az érintett lap kiválasztásával (ez is kis- és nagybetűérzékeny) szűkítheted a találatok listáját.

Rendszernaplók
 • 2022. augusztus 18., 23:45 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Beniamino Stella (Új oldal, tartalma: „'''Beniamino Stella''' (1941. augusztus 18. –) olasz katolikus püspök, bíboros, szentszéki diplomata, a w:Klérus Kongregációja nyugalmazott prefektusa. ==Idézetek tőle== * Az a tény, hogy néhány papnak kapcsolataik voltak, amikből gyermekük született, nem érinti a papi cölibátus kérdését, mely drága ajándék a latin egyház számára és aminek mindig aktuális értékéről az utóbbi pápák is megnyilatkoztak, Szent VI. Páltól…”)
 • 2022. augusztus 9., 19:11 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Jean-Claude Hollerich (Új oldal, tartalma: „'''Jean-Claude Hollerich''' (1958. augusztus 9. –) luxemburgi római katolikus püspök, a Luxembourgi főegyházmegye érseke, bíboros. ==Idézetek tőle== * Megtiszteltetés számomra, ám a mai evangéliumban éppen azt hallottuk, hogy nem kell nekünk a jó, vagy a jobb helyeket választani. Most tehát imádkozom, hogy olyan bíboros lehessek, aki teljes egészében a pápa, az egyház, Isten népe, minden férfi és minden nő szolgálatában áll. ==F…”)
 • 2022. július 30., 04:54 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Giuseppe Versaldi (Új oldal, tartalma: „'''w:Giuseppe Versaldi''' (1943. július 30. –) olasz katolikus püspök, bíboros, 2015 óta a Tanulmányi Intézetek Katolikus Nevelésügyi Kongregációja prefektusa. ==Idézetek tőle== * Meg kell találnunk a párbeszéd útjait anélkül, hogy szlogenekbe és túlzásokba esnénk. Ezt azonban saját identitásunkból kiindulva kell tennünk. A hitből jövő világosságot le kell fordítanunk észérvekre, mert nagy a zűrzavar és s félő, hogy…”)
 • 2022. július 21., 03:22 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Joseph Coutts (Új oldal, tartalma: „'''w:Joseph Coutts''' (1945. július 21. –) római katolikus pap, a Karacsi főegyházmegye nyugalmazott érseke, bíboros. ==Idézetek tőle== * Az év 365 napján egyenrangú pakisztáni állampolgárként kellene, hogy kezeljenek minket anélkül, hogy szükség lenne a Pakisztáni Vallási Kisebbségek napjára. Mi pakisztániak vagyunk, nem bevándorlók egy másik országból. Itt születtünk és nőttünk fel, Pakisztán függetlensége előtt má…”)
 • 2022. július 18., 22:07 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Michael Czerny (Új oldal, tartalma: „'''w:Michael Czerny''' (1946. július 18. –) cseh származású kanadai jezsuita szerzetes, katolikus püspök, bíboros. 2017 óta a w:Dikasztérium az Átfogó Emberi Fejlődés Szolgálatában helyettes titkára. ==Idézetek tőle== * Ez egy kálvária jelképe. Ártatlan életeket áldoztak fel teljesen emberellenes célokért. A nagyböjt idejét éljük. El kell ítélnünk ezt a tettet, de meg kell állnunk és lelkiismeret-vizsgálatot kell v…”)
 • 2022. július 5., 02:09 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Alberto Bottari de Castello (Új oldal, tartalma: „'''w:Alberto Bottari de Castello''' (1942. július 5.) érsek, szentszéki diplomata, 2011 és 2017 között magyarországi apostoli nuncius. ==Idézetek tőle== * Hozzá hasonló emberek, akiket nem tartóztathattak fel, akik nem kételkedtek, nem hallgattak, akik mindig élen jártak, arra buzdítanak bennünket, hogy a megfelelő óvatossággal, mi is megfeleljünk nagyságuknak. Olyan üzenetet hirdetünk, ami nem a miénk, hanem Krisztus üzenete, az e…”)
 • 2022. július 1., 05:11 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Augusto Paolo Lojudice (Új oldal, tartalma: „'''w:Augusto Paolo Lojudice''' (1964. július 1. –) római katolikus pap, a Siena-Colle di Val d'Elsa-Montalcinói főegyházmegye érseke, bíboros. ==Idézetek tőle== * Most megszakad egy hagyomány és egy új kezdődik. Azt hiszem, hogy ez beleilleszkedik Ferenc pápa lelkipásztori logikájába, a jelekre épülő tanításába, amellyel az egyházat ki szeretni vinni, az utcákra, a perifériákra, a kényesebb környezetek és helyzetek közelébe…”)
 • 2022. június 30., 19:10 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Robert Ballard (Új oldal, tartalma: „'''Robert Duane Ballard''' (1942. június 30. –) amerikai tengerészparancsnok, az Amerikai Haditengerészet volt tisztje, tengerkutató, térképrajzoló és felfedező. ==Idézetek tőle== * A tenger mélyén nemcsak a természet csodáival találkozhatunk, hanem az emberi történelemmel is. Gondoljanak a Titanic felfedezésére. Rádöbbentünk, hogy a tengerek mélye a leghatalmasabb földi múzeum. Sokkal több emléket rejt, mint a…”)
 • 2022. június 25., 03:59 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Erdő Péter (Új oldal, tartalma: „'''w:Erdő Péter''' (1952. június 25. –) katolikus pap, bíboros, teológus, kánonjogász, egyetemi tanár, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja, a Szent István Tudományos Akadémia elnöke, 1998 és 2003 között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora. ==Idézetek tőle== * Ma a teremtő Isten iránti tisztelet a globalizált kultúra hatására átadja a helyét egy olyan magatartásnak, melynek során az ember kerül a teremtő hely…”)
 • 2022. június 25., 02:37 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Giovanni Peragine (Új oldal, tartalma: „'''w:Giovanni Peragine''' (1965. június 25. –) olasz püspök, a Dél-albániai apostoli kormányzóság címzetes püspöki rangú apostoli kormányzója. ==Idézetek tőle== *Mint keresztényeknek az volt a célunk, hogy osztozzunk létük egy kis szakaszában, megtapasztalva, hogy a kölcsönös befogadásban az emberi testvériség leküzd minden kulturális és vallási korlátot. Meggazdagodva térünk haza olyan sok találkozás után, egyben azza…”)
 • 2022. június 22., 19:50 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Willem Jacobus Eijk (Új oldal, tartalma: „'''w:Willem Jacobus Eijk''' (1953. június 22. –) római katolikus pap, az Utrechti főegyházmegye érseke, bíboros. ==Idézetek tőle== *Mindenesetre az emberi élet alapvető érték fogantatásától kezdve. Értékét nem ellensúlyozhatják más megfontolások, mint pl. a betegségből vagy a fogyatékosságból származó szenvedés, még a gyermekek esetében sem. Az élet végső szakasza nem egy erkölcsileg megengedett eszköz ahhoz, hogy vég…”)
 • 2022. június 22., 03:02 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Luis Antonio Tagle (Új oldal, tartalma: „'''w:Luis Antonio Tagle''' (1957. július 21. –) Fülöp-szigeteki bíboros, a Népek Evangelizációjának Kongregációja prefektusa, a Nemzetközi Karitász elnöke. ==Idézetek tőle== *Próbáljunk úgy megélni minden pillanatot, életünk minden napját, hogy békében vagyunk Istennel és a felebarátunkkal. Ne halogassuk a jócselekedeteket, amiket most megtehetünk: egy jóságról, igazságosságról árulkodó gesztus, egy egyszerű telefonhí…”)
 • 2022. június 19., 02:24 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Berta Tibor (Új oldal, tartalma: „'''w:Berta Tibor''' (1966. június 19. –) magyar katolikus püspök, 2021-től katonai ordinárius. ==Idézetek tőle== * A megbocsátásban és az irgalmasságban benne rejlik az újrakezdés lehetősége. Nem is olyan egyszerű fölállni a gyengeségeinkből nap mint nap. A katonák tudják a legjobban, hogy mindig dönteni kell, jól kell dönteni, és ha nem sikerül, akkor újra lehet korrigálni. A bűnbánatunk és a bűnbocsánatunk is ezt üzeni…”)
 • 2022. június 15., 02:53 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Robert Sarah (Új oldal, tartalma: „'''w:Robert Sarah''' (1945. június 15. –) guineai bíboros, a Conakryi főegyházmegye korábbi érseke, az Istentiszteleti és Szentségi Kongregáció nyugalmazott prefektusa. ==Idézetek tőle== *A homília egy, a fölszentelt papnak fönntartott liturgikus szolgálat, mely hivatásszerűen szolgálja Isten Szavát az Egyház hite szerint és nem személyeskedő módon. Nem akármiféle beszéd, hanem az Isten Szava által sugalmazott beszéd, mely a…”)
 • 2022. június 9., 01:51 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Marc Ouellet (Új oldal, tartalma: „'''w:Marc Ouellet''' (1944. június 8. –) kanadai bíboros, a Québeci főegyházmegye korábbi érseke, a Püspöki Kongregáció prefektusa. ==Idézetek tőle== *Az értékes keresztény örökség veszélybe került a szekularizáció hullámai, a hittől egyre távolabb álló és az azzal egyre ellenségesebb globális kultúra hatása, valamint a szekták terjedése miatt. Ezért szükség van arra, hogy életerővel töltsük fel, átgondoljuk, és…”)
 • 2022. június 8., 03:59 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Angelo Amato (Új oldal, tartalma: „'''w:Angelo Amato''' S.D.P. (1938. június 8. –) olasz bíboros, érsek, 2008-tól 2018-ig a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusa. ==Idézetek tőle== *A történelem és a hit azt tanítja nekünk, hogy az ateista és véres rezsimek embertelensége elmúlik, megtöltve halottakkal a folyókat, szégyent és megvetést hagyva maga után. A szeretet civilizációja marad és győzedelmeskedik, hogy megerősítse szívünkben a hiteles emberi érzé…”)
 • 2022. június 2., 06:01 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Giovanni Angelo Becciu (Új oldal, tartalma: „'''w:Giovanni Angelo Becciu''' (1948. június 2. –) olasz katolikus püspök, bíboros, a w:Szenttéavatási Ügyek Kongregációja nyugalmazott prefektusa. ==Idézetek tőle== *A központosított egyházi mentalitásról a kommúnióra épülő egyházi gondolkodásra kell áttérnünk, vagyis a hierarchiát össze kell egyeztetnünk a szeretetközösséggel. ==Forrás== * http://www.archivioradiovaticana.va/storico/2015/12/28/ferenc_pápa_2015-ö…”)
 • 2022. június 1., 02:16 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Beer Miklós (Új oldal, tartalma: „'''w:Beer Miklós''' (1943. június 1. –) magyar római katolikus pap, író, a Váci egyházmegye nyugalmazott püspöke. ==Idézetek tőle== *Fölülről minden olyan tiszta, olyan rendezett, olyan harmonikus. Valahogy így gondolom el: az Úristen is így rálát a mi világunkra, csak mi látjuk a kuszaságokat, a problémákat. Az Úristen szemével nézni a világot – nekem ez a római látogatás ezt az élményt adta. otthon is ezt szeretném mi…”)
 • 2022. május 25., 02:41 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Francesco Moraglia (Új oldal, tartalma: „'''w:Francesco Moraglia''' (1953. május 25.–) olasz katolikus pap, La Spezia-Sarzana-Brugnatói püspök, velencei pátriárka. ==Idézetek tőle== *Mindaz, ami emberi, egyben keresztény és minden, ami keresztény, az emberiség részét alkotja. *Ha egy társadalom, egy kultúra vagy egy jogrend dönt egy élet minőségéről, de nem veszi figyelembe annak vitathatatlan elsőbbségét, akkor az önkény csapdájába eshetünk. Az élet viszont mindi…”)
 • 2022. május 14., 05:14 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Udvardy György (Új oldal, tartalma: „'''w:Udvardy György''' (1960. május 14. –) magyar katolikus pap, pécsi püspök 2011 és 2019 között, 2015-től a w:Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnökhelyettese, 2019-től veszprémi érsek. ==Idézetek tőle== *Az ember büszke arra, hogy keresi Istent. Ennek sok útja lehetséges, akár a filozófiai gondolkodás, akár az életvitel, vagy a vallási hagyományok, szokások mentén. Ebben sokszor ott rejlik az ember gőgje: én keres…”)
 • 2022. május 11., 03:39 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Orosz Atanáz (Új oldal, tartalma: „'''w:Orosz Atanáz''' (1960. május 11. –) magyar görögkatolikus szerzetes, püspök, egyházi író. ==Idézetek tőle== *Hitvallóink a katolikus hitük miatt szenvedtek. Nem ezért vagy azért a szemléletért szenvedtek! Katolikus hitünk ma egy ilyen sajátos árnyalattal bővülve, kitágítva lehetővé teszi, hogy Krisztus Urunknak az utolsó vacsorán elhangzott szavait másként is megéljük, és másként is imádkozni tudjuk. A mindnyájan e…”)
 • 2022. április 28., 01:56 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Stanisław Dziwisz (Új oldal, tartalma: „'''w:Stanisław Dziwisz''' (1939. április 27. –) lengyel katolikus püspök, 2005-től 2016-ig krakkói érsek, 2006-tól bíboros. Korábban, 1978-tól 2005-ig, vagyis Szent II. János Pál pápa teljes pápasága alatt a Szentatya személyi titkára volt. ==Idézetek tőle== *Egyedül Ő – Jézus Krisztus – tudja betölteni az emberi szív legmélyebb vágyait. ő az, aki elvezetett minket ide. Ő jelen van közöttünk. Elkísér bennünket, ahogy…”)
 • 2022. április 22., 01:34 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Pierbattista Pizzaballa (Új oldal, tartalma: „'''Pierbattista Pizzaballa''' (1965. április 21. –) olasz ferences szerzetes, korábbi szentföldi ferences kusztosz, 2020-tól jeruzsálemi latin pátriárka. ==Idézetek tőle== *Krisztus az őt hittel és bátran keresők reménye. Azoknak a reménye, akik nem maradnak bezárva önnön biztonságukba, hanem kimerészkednek, hogy megleljék őt ebben a meggyötört világban. Erre az útra hivatott az egyház. Ezt az utat kell hitközösségként együtt já…”)
 • 2022. március 31., 00:26 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: José Fuerte Andvincula (Új oldal, tartalma: „'''w:José Fuerte Andvincula''' (1952. március 30. –) római katolikus pap, a Manilai főegyházmegye érseke, bíboros. ==Idézetek tőle== *Az Egyház nem ignorálhatja az emberi jogokat, mert morális nézőpontból kell tekintenie rájuk. Az élethez való jog például egybevág az Egyház tanításával valamennyi ember méltóságáról. ==Forrás== :https://www.magyarkurir.hu/hirek/az-emberi-jogok-vedelmezojet-valasztotta-papa-tagle-biboros-utod…”)
 • 2022. március 27., 01:54 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Marton Zsolt (Új oldal, tartalma: „'''w:Marton Zsolt''' (1966. március 26. –) magyar római katolikus pap, váci püspök. ==Idézetek tőle== *Kívülálló emberek, kritikusok megkérdezik, hogy egy katolikus pap, meg egy püspök milyen alapon beszél a házasságról, hiszen neki nincsen saját házastársa, gyermeke, családja. Meg kell mondanom őszintén, hogy ez igaz. Nekem nincsen feleségem; nincsen közvetlen, saját családom, nincsenek gyerekeim, de mégis azért merek beszé…”)
 • 2022. március 20., 20:19 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Josip Bozanić (Új oldal, tartalma: „'''w:Josip Bozanić''' (1949. március 20. –) horvát katolikus pap, zágrábi érsek, bíboros. ==Idézetek tőle== *Az egyháznak szüksége van az Internetre, mert az evangéliumi jó hírt kell közölnie mindenki számára. ==Forrás== :http://www.archivioradiovaticana.va/storico/2009/11/14/„erősíteni_kell_a_keresztény_jelenlétet_az_interneten”_–_erre/ung-334548 ==Külső hivatkozások== {{wikipédia}} Kategória:Horvátok Kategó…”)
 • 2022. március 15., 07:20 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Kurt Koch (Új oldal, tartalma: „'''w:Kurt Koch''' (1950. március 15. –) római katolikus svájci püspök, bíboros, a w:Keresztény Egységtörekvés Pápai Tanácsa elnöke. ==Idézetek tőle== *A türelem pedig a remény kistestvére. Az ökumenizmusba vetett bizalmunk abban nyilvánul meg, hogy megőrizzük türelmünket. ==Forrás== :http://www.archivioradiovaticana.va/storico/2011/01/20/„imádkozzunk_együtt_üldözött_testvéreinkért”_–_kurt_koch_bíboros,_a/ung-45…”)
 • 2022. március 11., 03:35 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Palánki Ferenc (Új oldal, tartalma: „'''w:Palánki Ferenc''' (1964. március 11. –) debrecen-nyíregyházi megyés püspök, volt fidolomai címzetes püspök és egri segédpüspök. ==Idézetek tőle== *Nagyon fontos, hogy meghallgassuk a fiatalokat, hogy megnyíljunk előttük, hogy amikor válságba kerülnek, vagy a keresés állapotában vannak, akkor melléjük álljunk. Azt szoktam mondani, hogy a fiatalkor a nagy kérdéseknek az időszaka, de a nagy válaszoknak is az időszaka. Ne…”)
 • 2022. március 4., 05:18 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Azbej Tristan (Új oldal, tartalma: „'''w:Azbej Tristan''' (1979) örmény–francia származású magyar politikus (KDNP), a negyedik Orbán-kormány államtitkára, a KDNP alelnöke, geológus. ==Idézetek tőle== *Megpróbáljuk azt, ami évekkel ezelőtt még egészen reménytelennek tűnt: a sokat szenvedett keresztény közösséget megmenteni a Közel-Kelet ezen részén, amely egyben a kereszténység bölcsője is. ==Forrás== :https://www.vaticannews.va/hu/papa/news/2021-03/ferenc-p…”)
 • 2022. március 2., 18:14 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Alojz Tkáč (Új oldal, tartalma: „'''w:Alojz Tkáč''' (1934.–) katolikus pap, nyugalmazott kassai érsek. ==Idézetek tőle== *Valóban örömmel fogadtam a hírt a lelki megújulásról. Szívesen csatlakozom az imádkozók seregéhez. Hiszem, hogy a közös ima, engesztelés és megbocsátás meghozza áldott gyümölcsét. ==Forrás== :http://www.archivioradiovaticana.va/storico/2006/03/21/magyarok_és_szlovákok_engesztelő_imatalálkozója_a_felvidéki_bodollón/ung-71515 ==Külső…”)
 • 2022. február 21., 01:18 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Mario Grech (Új oldal, tartalma: „'''w:Mario Grech''' (1957 –) máltai katolikus püspök, bíboros, a Püspöki szinódus főtitkára. ==Idézetek tőle== *Megünnepeltük az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatának hetvenedik évfordulóját, de felteszem a kérdést: hol vannak ezek a jogok? Hogyan lehetséges, hogy a társadalom ennyire érzéketlen a személy alapvető jogainak védelmét illetően? ==Forrás== :https://www.vaticannews.va/hu/papa/news/2019-10/papa-kinevezes-szinodus-fo…”)
 • 2022. február 11., 02:32 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Lucile Randon (Új oldal, tartalma: „'''w:Lucile Randon''' (1904–) szupercentenárius, a világ második legidősebb embere, a legidősebb európai, emellett a 114 éves Honorine Rondello 2017. ==Idézetek tőle== *Vatikáni Rádió, boldog születésnapot! 90 év... Milyen fiatal vagy még! ==Forrás== :https://www.vaticannews.va/hu/vatikan/news/2021-02/vatikani-radio-90-evfordulo-andre-nover-117-szuletesnap-unnep.html {{wikipédia}} Kategória:Franciák”)
 • 2022. január 24., 22:40 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Fridolin Ambongo Besungu (Új oldal, tartalma: „'''w:Fridolin Ambongo Besungu''' (1960–) kapucinus szerzetes, katolikus pap, a Kinshasai főegyházmegye érseke, bíboros. ==Idézetek tőle== *Én úgy látom, hogy ez a kinevezés mintegy elismerése annak a helyes választásnak, mellyel reményt adtunk a népünknek. Az emberek mindig azt kérdezték: A Pápa mikor ad nekünk már egy bíborost? Ma ez megtörtént. Azt hiszem, most a kongói nép nagyon boldog, mert van már bíborosuk. Ferenc pápa…”)
 • 2022. január 16., 06:53 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Thomas Christopher Collins (Új oldal, tartalma: „thumb '''w:Thomas Christopher Collins''' (1947–) római katolikus pap, a Torontói főegyházmegye érseke, bíboros. ==Idézetek tőle== *Hogy imádkozzanak vele együtt azokért, akik ebben az erőszakos balesetben meghaltak és megsebesültek. A torontói érsekség mind a 225 plébániáját arra kérem, hogy különleges szándékokat ajánljanak fel a hét során azokért, akik az eset miatt szenvednek.…”)
 • 2022. január 14., 08:35 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Angelo Bagnasco (Új oldal, tartalma: „'''w:Angelo Bagnasco''' (1943–) római katolikus pap, nyugalmazott genovai érsek, bíboros. ==Idézetek tőle== *hogy Isten nem ellensége a szabadságnak, a hit pedig nem a tiltások sorozatát jelenti, hanem egy hatalmas „igen” az örömre, még akkor is, ha elkötelezettséget kíván. A hit nem ellensége az észnek, hanem kutatja a dolgok értelmét, és az észnek is szüksége van a hitre ahhoz, hogy önmaga lehessen. Tudnotok kell, az élet n…”)
 • 2022. január 13., 05:21 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Kocsis Fülöp (Új oldal, tartalma: „thumb '''w:Kocsis Fülöp''' (1963–) görögkatolikus szerzetes, püspök, óta a w:Hajdúdorogi főegyházmegye érsek-metropolitája. ==Idézetek tőle== *Alapvető fontosságú a keleti keresztények helyben tartása, mert ami most van, ez csak ezen áldatlan helyzethez való kényszerű alkalmazkodás. Igazi törekvésként azt fogalmazták meg a legkülönfélébb pátriárkák és más keleti egyházi vezet…”)
 • 2021. január 18., 07:21 Gilldragon vitalap szerkesztései létrehozta a következő lapot: Szerkesztő:Gilldragon (Új oldal, tartalma: „{{babel-2|en|hu-0}}”)
 • 2021. január 18., 07:16 Gilldragon vitalap szerkesztései felhasználói fiók automatikusan létrehozva