Ugrás a tartalomhoz

Wikidézet:Jelentkezés adminisztrátornak

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.

Ezen a lapon lehetséges adminisztrátornak jelentkezni. Jelentkezés előtt mindenképpen olvasd el és értsd meg a Adminisztrátorok lapon olvashatóakat, mert az alapján tudod eldönteni, hogy szükséged van-e erre a jogkörre.

Az adminisztrátorrá válásnak a fordítási hiányosságok miatt vagy feltétele az angol nyelv ismerete és az angol reading list és how-to guide elolvasása, vagy pedig ki kell faggatni ezek lényegéről a jelenlegi admint.

Általános elv az, hogy olyanokat válasszunk meg adminisztrátornak akik képesek az ezzel járó felelősséget meggondoltan és megfontoltan alkalmazni, és inkább kétszer megkérdezni mint elsőre odacsapni. Nagyon kellemetlen, ha valaki töröl lapokat amiket nem kellene, vagy esetleg kitilt egy IP-t. Az adminisztrátornak sokkal jobban kell ügyelnie arra, hogy indulatait visszafogja, és amennyire lehetséges, objektív legyen (ez szinte lehetetlen, de ha valakinek szándékában sincs mégis ezt erőltetni, az ne akarjon adminisztrátor lenni).

Ha adminisztrátorrá szeretnél válni, akkor add a nevedet (aláírásodat és a dátumot) a lenti listához. Bárki fűzhet megjegyzést a kérésedhez, vagy kifejezheti ellenkezését (például mert úgy érzi, hogy visszaélnél az újonnan szerzendő jogokkal), de remélhetőleg jóváhagyják kérésedet és kedves dolgokat írnak rólad.

Ha egyetértés mutatkozik abban, hogy valakiből adminisztrátor legyen, akkor a bürokraták beállítják jogosultságait és itt jelzik azt.

Ha adminisztrátor lettél, ne felejtsd el beírni magad az adminisztrátorok listájába.

A szavazatokat leghamarabb 2 héten belül összeszámoljuk (de ez az idő egyetértés krónikus hiánya miatt nyúlhat), és ha legalább 80%-os a jelölt abszolút támogatása, akkor a jogosultságot megkapja, és ez ezen lapra bejegyzésre kerül.

Szabályok[szerkesztés]

Az adminisztrátori jogokat olyan ismert, és megbízható szerkesztőknek lehet megadni, akik jól ismerik a Wikidézet irányelveit. Az adminisztrátoroknak nincs speciális autoritásuk (tekintélyük, hatalmuk) a Wikidézet felett, azonban magasabb követelményeknek kell megfelelniük, mivel sokaknak, különösen új felhasználóknak a Wikidézet hivatalos arcát jelentik. Ezért nekik ügyelniük kell arra, hogy igazságosan, figyelmesen járjanak el, és döntsenek más felhasználókkal kapcsolatban. A jelölteknek ajánlott, hogy olyan régen legyenek a Wikidézetben, hogy az emberek eldönthessék, hogy rendelkeznek-e ezen tulajdonságokkal. A legtöbb új adminisztrátor legalább 3 hónapja tag, és legalább 1000 szerkesztése van. Lehetséges, hogy magadat jelöld, de ez esetben ajánlott, hogy a szokásos követelményeken felül megfelelj.

A nevezések 7 napig maradnak fent, hogy a közösség szavazhasson, és kommentálhassa azokat. A bürokraták ezt meghosszabbíthatják, ha nincs egyértelmű konszenzus (mivel a konszenzus, mint olyan, nem egyértelmű, a bürokratáknak van egy kis mozgástere, de itt egy olyan 80%-os támogatás szükséges). Az olyan nevezéseket, amelyek nyilvánvalóan nem fognak szükséges támogatást kapni korábban el lehet távolítani, hogy megelőzzük az olyan vitákat, amelyek rossz légkört szülnek. Ugyanakkor, mivel a legtöbb wikipédista nem látogat ide minden nap, megfelelő időintervallum szükséges. Vannak, akik a korai eltávolítást minden körülmények között ellenzik. Ha a te nevezésed ide kerül: rejected, kérünk, várj egy értelmes ideig, mielőtt újra neveznéd magad!

A szavazatod leadásához szerkeszd a jelölt szakaszát. Adhatsz egy rövid megjegyzést a szavazatod mellé, de a viták, és válaszok más megjegyzésekre, a Megjegyzések részbe valók, amelyek a nevezések alatt találhatóak. Ha szavazol, kérünk, hogy ellenőrizd a nevezés címkéjét, amire szavazol. A címke formátuma a következő: (Mellette/Ellene/Tartózkodik) .

Névtelen felhasználókat nem szabad nevezni, nem nevezhetnek másokat, és nem szavazhatnak, de kommentálhatnak.

Jelentkezés, jelölés[szerkesztés]

Beállítva[szerkesztés]

 • Grin. Indoklás: legalább egy sysop kell, hogy menjen a szekér! :) --Grin 2004. október 21., 20:14 (UTC)
  • A kérése alapján grin 2004. október 21-én sysop jogot kapott. Mivel a projektben jelenleg nagyon kevés a résztvevő, ezért szavazásra nem került sor. Amennyiben probléma merülne fel a sysoppal kapcsolatban, akkor vedd fel a kapcsolatot a helytartókkal.

Lezárt szavazások[szerkesztés]

...avagy itt az ideje, hogy a Wikidézetnek saját adminja legyen (mármint olyan, aki viszonylag sok időt tölt itt). Javaslom NCurse-t, mert ő az egyik szerkesztő (vagy talán A szerkesztő), aki a Wikidézetet életre keltette, tele van lelkesedéssel, Gubb szavaival "nem ijed meg a munkától" és megvan benne az adminisztrátorsághoz kellő higgadtság. (És nem utolsósorban szeretném, hogy mire a Wikipédián elég "öreg" lesz a jelöléshez, legyen gyakorlata :-)

Mivel a Wikidézetnek összesen talán ha féltucat aktív szerkesztője van, a jelölő oldallal szerintem nem érdemes bajlódni; sokkal egyszerűbb, ha itt leírjátok a véleményeteket.

--Tgr 2005. november 12., 18:52 (CET)[válasz]

Köszönöm a jelölést, megtisztel, és természetesen elfogadom, szeretnék még többet tenni a Wikidézet fellendítéséért, ami sztem a legígéretesebb Wiki társprojekt. NCurse üzenet 2005. november 13., 07:52 (CET)[válasz]

Szavazás[szerkesztés]

Vélemény: igen. OsvátA 2005. november 12., 19:06 (CET)[válasz]

Már mondtam én is, hogy igen. Gubbubu


Akkor ezt megszavaztuk. Gratulla! OsvátA 2005. november 13., 09:01 (CET)[válasz]

Hajrá! -- Nyenyec 2005. november 13., 15:23 (CET)[válasz]

) Köszi! NCurse üzenet 2005. november 13., 15:26 (CET)[válasz]

OsvátA[szerkesztés]

 • Kedves Mindenki! Ezúton jelentkezem adminisztrátornak. A Wikidézeteket szinte az életrekeltése óta szerkesztgetem, gyakorlatilag nap mint nap figyelemmel kísérem – egyelőre csekély – változásait, és szívesen karbantartanám; legalább addig bizonyosan, ameddig nálam alkalmasabb és hozzáértőbb admint nem bukkan fel. Kérlek benneteket, szavazzatok meg erre a feladatra. OsvátA 2007. március 3., 07:28 (CET)[válasz]

Szavazás[szerkesztés]

 1. Természetesen támogatom! --Burumbátor 2007. március 3., 08:35 (CET)[válasz]
 2. Fenntarások nélkül, támogatom! --Varga Réka 2007. március 3., 10:28 (CET)[válasz]
 3. Nagyon helyes! NCurse üzenet 2007. március 4., 18:13 (CET)[válasz]
 4. Hajrá! -- Nyenyec 2007. március 4., 20:57 (CET)[válasz]
 5. Huj, huj, Nyenyecet kiegészítve. --grin 2007. március 5., 08:56 (CET)[válasz]
 6. Mellette. Gubbubu 2007. március 5., 17:48 (CET)[válasz]
 7. Én is támogatom. -- Shirley 2007. március 6.
 8. kicsit lemaradva, de szerintem is jó ötlet volt megválasztani adminnak :) bocsi, március óta nem jelentkeztem be, csak most láttam a szavazást. Alensha 2007. augusztus 26., 13:49 (CEST)[válasz]
 • Báthory Pétert javaslom adminná választani. A Wikipédiában sokszorosan bizonyította rátermettségét és magasfokú technikai hozzáértését. Épp emiatt van rá itt is szükség. Egyeztettem vele az itteni feladatokat (elsősorban az új technikai lehetőségek beüzemeléséről van szó). Vállalta. OsvátA Palackposta 2010. szeptember 8., 09:19 (CEST)[válasz]

Köszönöm a bizalmat – BáthoryPéter 2010. szeptember 8., 19:42 (CEST)[válasz]

Szavazás[szerkesztés]

Mellette[szerkesztés]

 1. --OsvátA Palackposta 2010. szeptember 8., 09:19 (CEST)[válasz]
 2. --Hkoala 2010. szeptember 8., 09:54 (CEST)[válasz]
 3. ha szavazhatok, akkor támogatom. --Burumbátor 2010. szeptember 8., 10:05 (CEST)[válasz]
 4. nyilván, mármint ha vannak itt szavazati jogaim. :) Bennó 2010. szeptember 8., 10:45 (CEST)[válasz]
  Vannak. Egyszer is javítottál a Kezdőlapon. Az kettő (=2) szerkesztést is megér. (Igazából 23 – apró – szerkesztésed van. Az már: mennyiség). OsvátA Palackposta 2010. szeptember 8., 11:16 (CEST)[válasz]
 5. Tomeczek Słucham! 2010. szeptember 8., 11:52 (CEST)[válasz]
 6. támogatom --Vargaviktor 2010. szeptember 8., 10:03 (CEST)[válasz]
 7. Támogatom. PadragGlück auf! 2010. szeptember 8., 11:42 (CEST)[válasz]
 8. Karmelaposta 2010. szeptember 8., 13:27 (CEST)[válasz]
 9. Támogatom, a műszaki részekhez szükséges. --grin 2010. szeptember 8., 16:53 (CEST)[válasz]
 • Sziasztok! OsvátA megtisztelő felkérését elfogadva jelentkezem adminisztrátornak; úgy gondolom, hogy a projekt számára hasznos lenne, ha ezt a feladatkört betölthetném. A Wikidézetet aktívan és gyakran szerkesztem, a takarítási feladatok sem állnak tőlem messze. – Blua lagoMesélj, mizu? 2022. augusztus 30., 20:42 (CEST)[válasz]

Szavazás[szerkesztés]

Mellette[szerkesztés]

 1. OsvátA Palackposta 2022. augusztus 30., 21:17 (CEST)[válasz]

Ellene[szerkesztés]

Megjegyzések[szerkesztés]