Grósz Károly

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.

Grósz Károly (Miskolc, 1930. augusztus 1. – Gödöllő, 1996. január 7. ), magyar politikus, a Minisztertanács elnöke, az MSZMP főtitkára.

Az egypártrendszer védelme[szerkesztés]

  • (kérdés): Bevezethető-e a többpártrendszer?
  • Grósz Károly: Nem, mert történelmileg így alakult, elvtársak. A jelenidő nem forgatható el, sem visszafelé, sem előre.[forrás?]


  • A harc eredménye csak tőlünk függ, mert osztályharc lett ez a javából. Attól, hogy képesek vagyunk-e visszanyerni önbizalmunkat, magunk mellé tudjuk-e állítani a józan erőket, s ha kell az ellenséges ellenforradalmi erőkkel szemben határozottan fel tudunk-e lépni. Ha igen, megmarad a rend, a biztonság, túljutunk gazdasági nehézségeinken, megőrizzük értékeinket és egy új, korszerűbb, hatékonyabban működő magyar szocializmust hozunk létre. Ha nem, az anarchia, a káosz – és ne legyen illúzió – a fehérterror fog eluralkodni.
A demokratikus ellenzék egyre terebélyesedő tevékenységéről a Kommunista Aktíva 1988. november 29-i ülésén
Youtube
  • Szeretném Önöknek világosan megmondani, hogy én magam is, mint sok százezer párttag abban a hitben és tudatban élt, hogy Nagy Imrét törvényesen és joggal ítélték halálra. Az okmányok áttekintése azonban azt jelzi, hogy a kiszabott ítélet, ami a legsúlyosabb, nincs tényekkel alátámasztva. Egyetlen politikai rendszer sem viselhet a hátán ilyen morális terhet.
Nagy Imre kivégzéséről; 1989 júniusának első felében
Youtube - Az M2 műsora


Külső hivatkozások[szerkesztés]

A Wikipédiában további adatok találhatóak
Grósz Károly témában.