Szerkesztővita:Csega

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez

Üdv[szerkesztés]

Üdvözlet!
Üdv a Magyar Wikidézetben! Ha még nem tetted, érdemes elolvasnod az irányelveket és a gyakran felmerülő kérdéseket. A szerkesztést a Homokozóban gyakorolhatod. Ha bármi kérdésed lenne, amire nem találsz választ a Segítség lapokon, akkor a portán vagy a kocsmafalon érdeklődhetsz. Kérjük, különösen ügyelj a felküldött szövegek és képek jogtisztaságára! Ha van kedved, írhatsz magadról pár szót a felhasználói lapodon (pl. érdeklődési körödről, nyelvtudásodról). A személyes vitalapokat üzenőfalként használjuk, ez az üdvözlet is példa rá. A vitalapokon így írhatod alá hozzászólásaidat: ~~~~. Sok sikert és jó szerkesztést!

Mi célunk e világon? Küzdeni, erőnk szerint a legnemesbekért! (Vörösmarty Mihály)
NCurse üzenet 2006. január 28., 20:49 (CET)
Válasz[válasz]

Egypercesek[szerkesztés]

Örkény összes műve jogvédelem alatt áll; sajnos. Ld.: Wikidézet:Copyright. Ami általában a Wikidézetet illeti:

A Wikidézet célja az idézetek többnyelvű, forrással ellátott gyűjteményévé válni. A gyűjtemény tartalmaz eredeti magyar idézeteket, más nyelvekről fordított, esetleg könyvekből, filmekből vett idézeteket, illetve az ezekhez kapcsolódó magyarázatokat a Wikipédiából.

Szóval idézünk művekből, de nem helyezünk el komplett műveket. Azok helye a Wikiforrás, de abban sem lehetnek jogvédett szövegek.

Ez van. Üdv: OsvátA Palackposta 2008. március 24., 17:32 (CET)Válasz[válasz]

Sajnos a szerző halálától 70 év a jogvédettség. József Attila pl. most járt le. Sem a Wikiforrás, sem a Wikikönyvek nem áll a törvényen kívül. Lásd még: [1]. Sorry: OsvátA Palackposta 2008. március 24., 21:58 (CET)Válasz[válasz]

Nyugi, belejössz, mint úrifiú a pofozkodásba, ahogy a költő mondja. OsvátA Palackposta 2008. március 25., 11:59 (CET)Válasz[válasz]