Wikidézet:Kocsmafal

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.
 • hu: Üdvözlünk a Kocsmafalon. Itt lehet megvitatni a Wikidézet működését, felteheted kérdéseidet, leírhatod javaslataidat. Ne felejtsd el aláírni a hozzászólásodat (a ~~~~ jelek begépelésével, vagy a szerkesztőablak fölötti aláírás gomb használatával).

  Archívum: Archívum1Archívum2Archívum3

FONTOS: Adminok aktivitásának felülvizsgálata[szerkesztés]

Szia. A globális közösségi konszenzus egy új irányelvet fogadott el a "magasabb jogok" (mint például az adminisztrátor és a bürokrata) törlését illetőleg (erről a közösséget értesítettük). Ezen irányelv értelmében a helytartók felülvizsgálják az adminisztrátorok aktivitását a kisebb wikiken. Legjobb tudásunk szerint az általad használt wikin nincs hivatalos módja annak, hogy az inaktív felhasználók "magasabb jogait" eltávolítsuk. Ez azt jelenti, hogy ezen a wikin a helytartók fognak intézkedni az adminok aktivitásainak felülvizsgálata alapján.

Megállapítottuk, hogy a következő felhasználók felelnek meg az inaktivitási kritériumnak (nem szerkesztett és nem lépett be az elmúlt két évben):

 1. Grin (bürokrata, adminisztrátor)
 2. NCurse (adminisztrátor)

Ezek a felhasználók hamarosan egy értesítést fognak kapni, amiben arra kérjük őket, hogy indítsanak egy közösségi megbeszélést, ha vissza kívánják kapni néhány vagy az összes jogukat. Amennyiben nem kapunk választ, a felhasználó magasabb jogait a helytartók elveszik.

Azonban, ha ti, a közösség, szeretnétek saját aktivitás-felülvizsgálati eljárást indítani, szeretnétek más döntést hozni az inaktív jogtulajdonosokról, vagy már van egy ezzel a kérdéssel foglalkozó irányelvetek, kérlek értesítsétek a Meta-Wiki helytartóit, hogy értesüljünk arról, hogy a ti wikiteken nem kell ellenőriznünk a jogok tulajdonosait. Köszönettel, QuiteUnusual (vita) 2013. december 11., 13:31 (CET)

Csodás... --grin (vita) 2013. december 11., 14:56 (CET)

támogatás[szerkesztés]

Támogatom hogy user:grin adminisztrátor maradjon. - I support to keep user:grin administrative rights.

A kapcsolódó vita a meta.wikimedia.org-on: Stewards' noticeboard. Az eredmény: grin marad.

WikiThanks.pngKarmelaüzenőlap 2014. január 17., 13:48 (CET)

Szerkesztői azonosító módosítására vonatkozó kérések[szerkesztés]

Sziasztok!

Amennyiben szeretnétek megváltoztatni a szerkesztői azonosítótokat, akkor erre már nincsen lehetőség a Wikidézetben. Ilyen igényeket jelenleg a Metán lehet jelezni a következő oldalon: meta:SRUC. A későbbiekben (amint elkészül) lesz erre egy központosított és lefordított speciális oldal. Ezt az üzenetet, kérlek, tüntessétek fel ott is, ahova az átnevezési kérelmeket általában irányítani szoktátok. Köszi! Samat (vita) 2014. október 27., 22:51 (CET)

Üzenetet vettem. Kösz! OsvátA Palackposta 2014. október 28., 08:09 (CET)
Mert ilyen kedvesen visszajeleztél, titokban elárulom, hogy a huwikin továbbra is van lehetőség átnevezésre hazai környezetben, és az átnevezés globális (azaz minden Wikimédia-wikire érvényes) ;) Samat (vita) 2014. október 28., 08:20 (CET)

10 évesek lettünk![szerkesztés]

10 éves a Wikidézet!

A Kezdőlap laptörténete szerint 10 évvel ezelőtt, 2004. október 5-én indult útjára a Wikidézet.

A jubileum alkalmából mindenkinek, eddigi és jövőbeli szerkesztőnek további erőt és jó kedvet hozzá!

--Vadaro (vita) 2014. október 28., 21:24 (CET)

Gratulálok minden közreműködőnek! Samat (vita) 2014. október 28., 21:57 (CET)

10 éves a Wikipédia konferencia 004.jpg

Global AbuseFilter[szerkesztés]

Hello,

AbuseFilter is a MediaWiki extension used to detect likely abusive behavior patterns, like pattern vandalism and spam. In 2013, Global AbuseFilters were enabled on a limited set of wikis including Meta-Wiki, MediaWiki.org, Wikispecies and (in early 2014) all the "small wikis". Recently, global abuse filters were enabled on "medium sized wikis" as well. These filters are currently managed by stewards on Meta-Wiki and have shown to be very effective in preventing mass spam attacks across Wikimedia projects. However, there is currently no policy on how the global AbuseFilters will be managed although there are proposals. There is an ongoing request for comment on policy governing the use of the global AbuseFilters. In the meantime, specific wikis can opt out of using the global AbuseFilter. These wikis can simply add a request to this list on Meta-Wiki. More details can be found on this page at Meta-Wiki. If you have any questions, feel free to ask on m:Talk:Global AbuseFilter.

Thanks,

PiRSquared17, Glaisher

— 2014. november 14., 18:36 (CET)

VisualEditor coming to this wiki as a Beta Feature[szerkesztés]

VE as BetaFeature.png

Hello. Please excuse the English. I would be grateful if you translated this message!

VisualEditor, a rich-text editor for MediaWiki, will soon be available on this wiki as a Beta Feature. The estimated date of activation is Wednesday, 26 November.

To access it, you will need to visit the Béta funkciók page after the deployment and tick the box next to "VisualEditor". (If you have enabled the "Automatikusan kapcsoljon be minden új béta funkciót" option, VisualEditor will be automatically available for you.) There will also be a "VisualEditor nyelvi eszköz" that you can enable if you need it.

Then, you just have to click on "Szerkesztés" to start VisualEditor, or on "Forrásszöveg szerkesztése" to edit using wikitext markup. You can even begin to edit pages with VisualEditor and then switch to the wikitext editor simply by clicking on its tab at any point, and you can keep your changes when doing so.

A guide was just published at mediawiki.org so that you can learn how to support your community with this transition: please read and translate it if you can! You will find all the information about the next steps there. Please report any suggestions or issues at the main feedback page. You will also receive the next issues of the multilingual monthly newsletter here on this page: if you want it delivered elsewhere, for example at your personal talk page, please add the relevant page here.

Thanks for your attention and happy editing, Elitre (WMF) 2014. november 21., 19:12 (CET)

VisualEditor coming to this wiki as a Beta Feature (errata)[szerkesztés]

VisualEditor News #10—2014[szerkesztés]

2014. december 26., 19:59 (CET)

FONTOS: Adminok aktivitásának felülvizsgálata 2015[szerkesztés]

Szia. A globális közösségi konszenzus egy új irányelvet fogadott el a "magasabb jogok" (mint például az adminisztrátor és a bürokrata) törlését illetőleg (erről a közösséget értesítettük). Ezen irányelv értelmében a helytartók felülvizsgálják az adminisztrátorok aktivitását a kisebb wikiken. Legjobb tudásunk szerint az általad használt wikin nincs hivatalos módja annak, hogy az inaktív felhasználók "magasabb jogait" eltávolítsuk. Ez azt jelenti, hogy ezen a wikin a helytartók fognak intézkedni az adminok aktivitásainak felülvizsgálata alapján.   Megállapítottuk, hogy a következő felhasználók felelnek meg az inaktivitási kritériumnak (nem szerkesztett és nem lépett be az elmúlt két évben):  

 1. BáthoryPéter (adminisztrátor)

  Ezek a felhasználók hamarosan egy értesítést fognak kapni, amiben arra kérjük őket, hogy indítsanak egy közösségi megbeszélést, ha vissza kívánják kapni néhány vagy az összes jogukat. Amennyiben nem kapunk választ, a felhasználó magasabb jogait a helytartók elveszik.

Azonban, ha ti, a közösség, szeretnétek saját aktivitás-felülvizsgálati eljárást indítani, szeretnétek más döntést hozni az inaktív jogtulajdonosokról, vagy már van egy ezzel a kérdéssel foglalkozó irányelvetek, kérlek értesítsétek a Meta-Wiki helytartóit, hogy értesüljünk arról, hogy a ti wikiteken nem kell ellenőriznünk a jogok tulajdonosait. Rschen7754 2015. január 13., 05:23 (CET)

Nos, ha már meglettem szólítva :) Valóban, nem sokat tettem itt az elmúlt pár évben, viszont ha bármi sürgős műszaki gond akad, továbbra is elérhető vagyok, jövök, segítek. Ha van az itteni közösségben olyan, aki ért a műszaki dolgokhoz (JavaScriptes segédeszközök piszkálgatása, stb.), nagyon szívesen átadom neki a lehetőséget. Ha nincs, és szükségetek van egy bármikor ugrasztható műszaki adminra, kérlek jelezzétek alább. --BáthoryPéter (vita) 2015. január 14., 23:16 (CET)

támogatás[szerkesztés]

Támogatom hogy user:BáthoryPéter adminisztrátor maradjon. - I support to keep user:BáthoryPéter administrative rights.

 1. --OsvátA Palackposta 2015. január 15., 08:18 (CET)
 2. --Hkoala (vita) 2015. január 15., 08:25 (CET)
 3. --Szilas (vita) 2015. január 15., 08:30 (CET)
 4. --grin (vita) 2015. január 15., 09:56 (CET)
 5. WikiThanks.pngKarmelaüzenőlap 2015. január 15., 14:34 (CET)
 6. ----Linkoman (vita) 2015. január 15., 16:33 (CET)
 7. --Módis Ágnes Vadszederke (vita) 2015. január 15., 20:16 (CET)
 8. --Vadaro (vita) 2015. január 15., 22:52 (CET)
 9. Einstein2 itt vitázz... 2015. január 20., 18:22 (CET)

VisualEditor News #1—2015[szerkesztés]

2015. február 5., 19:30 (CET)

[Global proposal] m.Wikidézet.org: (mind) lapok szerkesztése[szerkesztés]

MediaWiki mobile

Hi, this message is to let you know that, on domains like hu.m.wikipedia.org, unregistered users cannot edit. At the Wikimedia Forum, where global configuration changes are normally discussed, a few dozens users propose to restore normal editing permissions on all mobile sites. Please read and comment!

Thanks and sorry for writing in English, Nemo 2015. március 1., 23:32 (CET)

Inspire Campaign: Improving diversity, improving content[szerkesztés]

This March, we’re organizing an Inspire Campaign to encourage and support new ideas for improving gender diversity on Wikimedia projects. Less than 20% of Wikimedia contributors are women, and many important topics are still missing in our content. We invite all Wikimedians to participate. If you have an idea that could help address this problem, please get involved today! The campaign runs until March 31.

All proposals are welcome - research projects, technical solutions, community organizing and outreach initiatives, or something completely new! Funding is available from the Wikimedia Foundation for projects that need financial support. Constructive, positive feedback on ideas is appreciated, and collaboration is encouraged - your skills and experience may help bring someone else’s project to life. Join us at the Inspire Campaign and help this project better represent the world’s knowledge!

(Sorry for the English - please translate this message!) MediaWiki message delivery (vita) 2015. március 4., 21:01 (CET)

SUL finalization update[szerkesztés]

Hi all,apologies for writing in English, please read this page for important information and an update involving SUL finalization, scheduled to take place in one month. Thanks. Keegan (WMF) (talk) 2015. március 13., 20:45 (CET)