Wikidézet:Adminisztrátorok üzenőfala

A Wikidézetből, a szabad idézetgyűjteményből.

Ezen az üzenőfalon hagyhatsz üzenetet az adminisztrátoroknak, illetve az adminisztrátorok itt fogják koordinálni a tevékenységüket.

Ha üzenetet szeretnél hagyni, mindenképpen írd alá a ~~~~ karaktersorozattal!

Figyelem!

Ez a lap arra való, hogy egy adminisztrátornak üzenj. Az adminisztrátoroknak minimális mennyiségű – noha fontos – feladatuk és lehetőségük van, ezekről részletesen a Wikidézet:Adminisztrátorok lapon olvashatsz.

Példák:

  • anon IP vandalizmus, nagyobb mennyiségben
  • védett lap módosítása (ezen belül a Wikidézet felület szövegeinek módosítása)
  • lapvédelem vagy annak feloldási javaslatai
  • egy szavazás végeredményének sürgős végrehajtása (ha ezt a szerkesztő szükségesnek ítéli)
  • egy szerkesztő által elkövetett ismétlődő vandalizmus vagy a közösségi szabályok súlyos megsértése. (Ami nem ismétlődő és nem súlyos, azt először próbáld a kérdéses szerkesztővel megbeszélni. A megbeszélési próbálkozást lehetőleg egy hivatkozással mellékeld.)

Minden hozzászólást írj alá dátummal együtt!

A nem idevaló szövegeket a Wikidézet:Adminisztrátorok üzenőfala/Offtopic lapra mozgatják az adminisztrátorok. (Kérjük, hogy a lapot az adminisztrátoroknak való üzenetek hagyására használd; ne itt vitatkozz [erre a vitalap való, maximum a vita létét jelezd egy sorban, hivatkozással], ne változtass vagy törölj üzeneteket [lehetőleg a sajátjaidat sem]. Az üzenetek sorsát [archiválás, törlés, átmozgatás vita- vagy egyéb lapokra, stb.] bízd az adminisztrátorokra.)

Archívumok[szerkesztés]

Mindig aktuális adminisztrátori teendők[szerkesztés]

Az alábbiak „várakozósorát” rendszeresen üríteni kell:

Zoknibábok[szerkesztés]

A zoknibábokkal való visszaéléseket a CheckUser kérések lapon jelezd, illetve ott kell támogatni, illetve ellenezni az ellenőrzést.

Üzenetek az adminisztrátoroknak[szerkesztés]

Rendszerüzenetek[szerkesztés]

A WP, WF, WK projektekben már ki lettek javítva:

FBöbe 2006. július 14., 14:11 (CEST)

Kölcsey[szerkesztés]

Tisztelt Adminisztrátor! Találtam egy Kölcsey idézetet a barátságról. Szeretném tudni, honnan származik ez az idézet. Köszönettel

Hadd válaszoljak helyette: az én tippem az, hogy - meglepő módon - valószínűleg Kölcseytől ered. De ha tudnám, egyáltalán milyen idézetről van szó, akkor talán biztosabban meg tudnám mondani. 86.101.107.247 2007. február 16., 10:10 (CET)

Felesleges MediaWiki-üzenetek[szerkesztés]

@BáthoryPéter, Grin, OsvátA: Szia(sztok)!

Végigmentem a Wikidézeten található összes MediaWiki-névtérbeli lapon (387 db) és kiválogattam azokat, amikre ilyen-olyan ok miatt (már nem használt, azonos vagy magyartalanabb, információszegényebb a Translatewiki.net-en találhatónál, vagy akár hibás) nincs szükség külön szerepelni a Wikidézeten, elég a LocalisationUpdate által automatikusan frissített és odaát karbantartott változat (275 db). Ha egy adminisztrátor vállalja a törlésüket, szívesen elküldöm e-mailben (ide is bemásolhatom, de akkor hosszú lesz ez a lap). --Tacsipacsi (vita) 2015. április 2., 00:28 (CEST)

@Szerkesztő:Tacsipacsi: Elvileg benne vagyok. Csak jó eséllyel egy ilyen kásahegybe bele-bele fogok hibázni... OsvátA Palackposta 2015. április 2., 13:31 (CEST)

@OsvátA: Van pywikibotod? Tud törölni fájlból. --Tacsipacsi (vita) 2015. április 2., 13:50 (CEST)
Nincs. Nem is tudok ilyeneket használni. :-( Az magasiskola. Én csak nagycsoportos vagyok. OsvátA Palackposta 2015. április 2., 15:38 (CEST)
Szóltam BP-nek a Wikipédián, ő talán ért hozzá. Kézzel én sem szeretném, ahhoz hosszú a lista. --Tacsipacsi (vita) 2015. április 2., 16:31 (CEST)

Nekiállok a törlésnek. Mivel nincs bot jogom, tele fogom vele szemetelni a Friss változtatásokat, előre is elnézést kérek! --BáthoryPéter (vita) 2015. április 3., 23:40 (CEST)

Elkészült. Köszönjük a kigyűjtést! --BáthoryPéter (vita) 2015. április 4., 01:00 (CEST)

@OsvátA, BáthoryPéter: Most, hogy már kevés lap van, át lehet tüzetesebben nézni a dolgokat. A következőkre jutottam:

  • Kimaradt a törlésből: allpagesnext, googlesearch (semmi értelme, mivel csak akkor van hatása, ha ki van kapcsolva a belső kereső), mainpage-url (valószínűleg nincs használatban), newarticle (nem találtam róla igazán dokumentációt, de eléggé különbözik az alapértelmezettől ahhoz, hogy rossz legyen), newmessageslink, newmessagesdifflink, nolicense (amúgy se használjuk, kit fog zavarni a következő feltöltésnél, tizenöt év múlva?), protectlogtext, shareduploadwiki, sitesupport, userstats, userstatstext
  • A Vector.js fele felesleges (szerkesztőlinkek a szakaszcím mögé, már ez az alapértelmezett), másik fele nem működik (bevezető szerkesztése, se Opera 12, se Firefox 37 alatt nem jelent meg semmi), tehát semmi értelme.
  • A Monobook.css-ben van egy rész (Temp IE fix…), ami a nemrégiben törölt helyileg tárolt logóra mutat, 2004. szeptember 27-én került be, akkor az IE 6.0 SP2 volt a legfrissebb verzió, ezt a Microsoft évek, a MediaWiki hónapok óta nem támogatja, valószínűleg már a következő kiadásban javították, szerintem ma már kevesen használnak 11-esnél régebbi verziót… – kivehető.
  • Tele vannak a különböző scriptek elavult függvényekkel (lehet, hogy ezért nem működik a bevezető szerkesztése?).
  • MediaWiki-vita:Recentchangestext --Tacsipacsi (vita) 2015. április 8., 22:03 (CEST)

--Tacsipacsi (vita) 2015. április 6., 20:15 (CEST)

Megcsináltam. Nézd meg, hogy jó-e? Kösz!!! OsvátA Palackposta 2015. április 9., 11:43 (CEST)

Bábel kiterjesztéshez szükséges MediaWiki-üzenetek[szerkesztés]

Csak hogy ne ürüljön ki a MediaWiki-névtér :), a Bábel kiterjesztés ({{#babel:hu|en-0}} és társai használatához szükséges) követhető működéséhez két MediaWiki-üzenet:

Ehhez nem kell bot, csak az, hogy a Phabricatoron létrehozott feladatra válaszoljanak, ill. megoldják (de előtte is létrehozhatók a lapok). A beállítás eredményeként Szerkesztő:Babel AutoCreate név alatt létre fognak jönni automatikusan a kategóriák, ez a MediaWiki:Babel-autocreate-user lapon változtatható. --Tacsipacsi (vita) 2015. április 2., 18:00 (CEST)

@OsvátA: Most már elég sürgős lenne, jönnek létre a kategorizálatlan lapok, de csináltam egy sablont, úgyhogy:
--Tacsipacsi (vita) 2015. május 1., 10:20 (CEST)
@BáthoryPéter: Inkább ezeket kéne berakni, hogy leírás is legyen. --Tacsipacsi (vita) 2015. május 10., 00:27 (CEST)
@Tacsipacsi: sajnos ez Báthory Péterre vár. Nem tudom, mit kell megoldani és hogyan? Bocs és üdv! OsvátA Palackposta 2015. május 1., 11:46 (CEST)
@OsvátA: Egyszerűen a fent említett (kéknek tűnő, de a Commons képeihez hasonlóan helyben nem létező) lapokat létrehozod a lenti tartalmakkal. Azért a kedvedért megpingelem BáthoryPétert is. --Tacsipacsi (vita) 2015. május 1., 21:09 (CEST)
QS icon like.svg
OsvátA Palackposta 2015. május 1., 22:03 (CEST)

Létrehoztam az üzeneteket a megadott tartalommal. Jó így? --BáthoryPéter (vita) 2015. május 10., 00:30 (CEST)

Most már igen, de lehet, hogy törölhetnéd a tesztelésből létrehozott alsónémet (nds) kategóriákat, most már mindannyian szerepelnek a Felhasználók nyelvei kategóriában. --Tacsipacsi (vita) 2015. május 10., 01:23 (CEST)